Gazete Vatan Logo

Asgari ücret şu an ne kadar? Son dakika asgari ücret haberleri

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK'in asgari ücret 2020 zam talebini açıklamalarından sonra, vatandaşlar 2020 asgari ücrette ne kadar talep edildiğini hesaplamak için ‘’Asgari ücret şu an ne kadar?’’ sorusunu araştırmaya başladı. Biz de sizler için son dakika asgari ücret haberlerini derledik.

Asgari ücret şu an ne kadar? Son dakika asgari ücret haberleri

2020 asgari ücret zam tutarı için son adım kalırken, işçileri temsil eden TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK'in zam talepleri son dakika duyuru olarak açıklandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde gerçekleşecek son toplantı öncesi işçi sendikaları TÜRK-İŞ, DİSK, ve HAK-İŞ, asgari ücret için beklenti rakamlarını ortak yaptıkları bir açıklama ile duyurdu. 2020 yılında asgari ücret ne kadar olacak sorusuna cevap arayan vatandaşlar, asgari ücret şu an ne kadar? sorusunu da araştırmaya başladı. Zam duyurusu yapan sendikalar, böylelikle son toplantı için rakam beklentilerini açıkladı. İşte asgari ücret son dakika haberleri

ASGARİ ÜCRET ŞU AN NE KADAR?

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için aylık brüt 2 bin 558 lira 40 kuruş olan asgari ücret, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 20 lira 90 kuruş.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 3 bin 6 lira 12 kuruş. Aralık ayının son haftasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yapılacak dördüncü toplantıda, 2020’de uygulanacak asgari ücret belirlenecek.

Haberin Devamı

2019 AGİ ÜCRETLERİ

İşçi bekarsa, 191.85 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışmıyorsa, 230.22 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışmıyorsa ve bir çocuğu varsa, 259 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışmıyorsa ve iki çocuğu varsa, 287.78 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışmıyorsa ve üç çocuğu varsa, 326.15 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışıyorsa, 191.85 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışıyorsa ve bir çocuğu varsa, 220.63 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışıyorsa ve iki çocuğu varsa, 249.41 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışıyorsa ve üç çocuğu varsa, 287.78 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışıyorsa ve dört çocuğu varsa, 306.96 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışıyorsa ve beş çocuğu varsa, 326.15 TL fiyat belirlendi.

2020 YILININ YENİ ASGARİ ÜCRET TALEBİ

Türk-İş, HAK-İş ve DİSK, 2020 yılında asgari ücretin 2 bin 578 lira olması gerektiğini açıkladılar. Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücret ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Türk-İş’in 32 yıldır yaptığı araştırmalar sonucu yaşam maliyetinin daha önce 2 bin 578 lira olduğunu ifade etmiştik. 2 bin 578 liranın altında olmamak koşuluyla bu 2020 için geçerli olacağı için bunun üstünde bir rakamı değerlendirmeye alacağımızı bunun altında bir rakamı değerlendirmeye almayacağımızı ifade ediyoruz. Onun altında bir karara katılmayacağımızı ortak olarak ifade ediyoruz. Şu ana kadar bize bir rakam teklif etmedi” dedi.

Haberin Devamı