Gazete Vatan Logo

Asgari ücret miktarı ne kadar olacak? Belli oldu mu? (2019)

Asgari ücret ne kadar olacak? Milyonları ilgilendiren asgari ücret ile ilgili son toplantı 20 Aralık tarihinde gerçekleşti. 7 Milyona yakın çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı ne kadar olacak? Belli oldu mu?

Asgari ücret miktarı ne kadar olacak? Belli oldu mu? (2019)

Asgari Ücret Tespit Komisyonunda TÜİK'in asgari ücret önerisi açıklandı. Milyonlarca vatandaş ise asgari ücretin ne zaman belli olacağını araştırıyor. TÜİK ağır, orta ve hafif statüdeki asgari ücret önerilerini sundu. İşte TÜİK'in paylaştığı rakamlar...

TÜİK ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019'da geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü toplantısını yaptı.

TÜİK, asgari ücrette pazarlıklara başlanması bakımından belirleyici olan bir işçinin asgari geçim tutarını "ağır" statüdeki işlerde 2 bin 213 lira 40 kuruş, "orta" statüdeki işlerde bin 978 lira 80 kuruş, "hafif" statüdeki işlerde bin 841 lira 40 kuruş olarak paylaştı.

İŞVERENLERDEN "ASGARİ ÜCRET" AÇIKLAMASI

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Kudret Önen, "Yeni yılda geçerli olacak asgari ücretle ilgili teklifimiz, hükümetin enflasyonla mücadele programına destek olacak nitelikte." dedi.

Önen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asgari ücret ile geçim ücretinin farklı şeyler olduğunu belirterek, bu iki kavramın karıştırılarak kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Asgari ücretin çalışanlara ödenebilecek alt limiti tarif ettiğine dikkati çeken Kudret Önen, "Asgari ücretin, hedef enflasyon ile birlikte ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu, hedef yatırımlar, verimlilik, işsizlik ve enflasyon ile mücadele hedeflerinin dikkate alınarak tespit edilmesini öneriyoruz. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücretle ilgili teklifimiz, hükümetin enflasyonla mücadele programına destek olacak nitelikte." diye konuştu.