Gazete Vatan Logo

Asgari ücret 1.300 TL’nin altına düşmeyecek

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, asgari ücrette vergi kesintisi nedeniyle oluşacak bir kayba izin vermeyeceklerini belirterek, “Hiçbir asgari ücretlimiz 1.300 liranın altında maaş almayacak” dedi.

Asgari ücret 1.300 TL’nin altına düşmeyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücrette vergi kesintisi nedeniyle Eylül ayında 70 TL civarında bir kayıp oluştuğunu ancak bunu ek tedbirlerle 1.300 TL’ye tamamlayacaklarını söyledi.

Asgari ücrette vergi kesintisi nedeniyle oluşacak bir kayba izin vermeyeceklerini kaydeden Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Eylül ayından itibaren asgari ücretlilerin vergi kesintileri dolayısıyla alacakları net ücretler 1.230 liraya kadar düşüyor, 70 liralık bir kayıp oluşuyor. Hükümetin, önceki bakanımızın verdiği söz, sözümüzdür. Hiçbir asgari ücretlimiz 1.300 liranın altında maaş almayacak. Onu 1.300 liraya tamamlayacak bütün tedbirleri Maliye ile görüşerek son şeklini bugün veya bu hafta veririz” diye konuştu.

Vergi dilimi yüzünden

Net 1.300 liralık asgari ücretin Ekim ayından itibaren yüzde 15 yerine yüzde 20’lik vergi dilimine dahil edilmesi halinde milyonlarca çalışanın aylık ücretinin yaklaşık 70 lira azalması söz konusu olacak.

Çalışanlar gelecek ay ücretlerinin bir üst gelir dilimine dahil olup olmayacağını merakla takip ederken, sendikalar asgari ücretin ek vergi kesintisiyle düşmemesi için gerekli düzenlemenin yapılması talebinde bulunmuştu.

Haberin Devamı

Sendikalar, zorunlu bireysel emeklilik sisteminin ardından asgari ücrette yapılacak yeni bir kesintinin milyonlarca çalışanı zor durumda bırakacağına dikkati çekmişti.