Gazete Vatan Logo

Asfaltı ağlatacaklar

Ferrari ve Lamborghini iki yeni model tasarladı. LaFerrari Aperta ve Aventador Miura, 0’dan 100 km hıza 2.9 saniyede ulaşıyor.

Asfaltı ağlatacaklar

İtalyanlar’ın iki süper markası Ferrari ve Lamborghini yeni modelleriyle otomobil tutkunlarını heyecanlandırdı. Lamborghini, Miura’nın 50’nci yıldönümüne özel Aventador Miura Homage’ı tasarladı. 50 tane üretilecek süper spor otomobilin büyük bölümü şimdiden satıldı. Aventador Miura Homage’da; 700 beygir güç üreten 6.5 litrelik motor yer alıyor. Araç bu motorla 2.9 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Aventador Miura Homage’ın maksimum hızı 350 km/s. Aventador Miura Homage, orijinal Miura modellerinin renk ve özelliklerini yansıtıyor. Gövdenin tek renkli üst kısmı, kontrast bir renge sahip olan alt kısım ve kapı eşikleri ile tamamlanıyor. Aventador’un mat gümüş veya altın rengi 21 inç jantlar ile dikkati çekiyor.

Yanda metalik bir Miura rozeti ve arkadaki siyah Lamborghini logosunun yanı sıra otomobilin içine yerleştirilmiş sınırlı sürüm plaka, Aventador Miura’nın belirgin özelliklerini oluşturuyor. İç kısımda koltukların üst kısmına otomobilin özel renklerini yansıtan altın veya gümüş renginde Miura 50’inci yıl logosu dikiliyor ve deri gösterge tablosuna Lamborghini yazısı işleniyor.

Haberin Devamı

Ferrari de sınırlı sayıda üretilen LaFerrari’nin cabrio versiyonunu üretti. LaFerrari Aperta adı verilen üstü açık araçta, toplam 950 beygir güç üreten elektrikli ve benzinli motorlar yer alıyor.

Otomobil 0’dan 100 km hıza 2.9 saniyede ulaşırken, maksimum 350 km/s’yi görüyor. Merakla beklenen LaFerrari Aperta, ilk olarak Eylül’de kapılarını açacak Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenecek. La Ferrari Aperta’nın Avrupa fiyatı 1 milyon euro olarak açıklandı.