Gazete Vatan Logo

Aşeren eşine meyve alırken vurulmuş

Diyarbakır'da pazarda alışveriş yaparken şehit edilen Nejdet Aydoğdu, o sırada hamile eşine meyve alıyormuş.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki semt pazarında eşi Esra Aydoğdu ile birlikte alışveriş yaparken yüzü maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan 25 yaşındaki Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu için dün Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Şehit Aydoğdu’nun ayakta durmakta güçlük çeken annesi Selma Aydoğdu ile eşi 2.5 aylık hamile 23 yaşındaki Esra Aydoğdu sağlık ekipleri ve kadın askerlerin yardımıyla tören alanına getirildi. Ambulanstan alınan Aydoğdu’nun cenazesi kalafata bırakıldığı sırada şehidin yakınları feryat etti. Cenaze uçakla Samsun'a oradan da helikopterle Ordu'ya götürüldü. Helikopter Ordu'da staduyma inerken, tribünlerini dolduran vatandaşlarda tekbir getirip ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı atttı. Şehidin cenazesi bugün Ünye'de toprağa verilecek.

Astsubay Nejdet Aydoğdu’nun, geçen 15 Haziran’da evlendiği bankacı eşi Esra Aydoğdu ile pazar alışverişinde yaşadıkları son diyalog yürek ise burktu. İddiaya göre pazar alışverişlerini tamamlayan Aydoğdu çifti pazardan çıkarken, tezgah üzerinde bulunan meyveyi gören 2.5 aylık hamile Esra Aydoğdu eşine canının çektiğini söyledi. Tezgaha giden çift meyve alırken arkadan yaklaşan saldırganlar Astsubay Aydoğdu’nun başına ateş etti.

Haberin Devamı