Gazete Vatan Logo

ASDEP alımları ne zaman bitiyor? ASDEP şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile Sosyal Destek Personeli Pozisyonu (ASDEP) için 1000 personel alımı yapacağını duyurdu. Peki, ASDEP alımları ne zaman sona ediyor? ASDEP şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılır? İşte, ASDEP ile ilgili merak edilenler…

ASDEP alımları ne zaman bitiyor? ASDEP şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılır?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sözleşmeli personel alımı tüm hızıyla devam ediyor. ASDEP sözleşmeli personel alımı tercihleri ve başvuruları hakkında tüm detaylar…

ASDEP BAŞVURULARINDA ARANAN KRİTERLER

1. 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

2. Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak,

3. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

4. 65 yaşını bitirmemiş olmak,

5. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonunda görev yapmakta iken, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmeleri feshedilen veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedenler için, fesih tarihinden itibaren bir yıllık süreyi doldurmuş olmak,

Haberin Devamı

6. Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinin birinden mezun olmak,

7. KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli puanı almak.

ASDEP BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

1. Adaylar, başvurularını Bakanlığımız web sayfasında (www.ailevecalisma.gov.trve/veya https://ailevecalisma.gov.tr/pdb)yer alan sözleşmeli personel alım sınavı başvuru sayfasından elektronik ortamda 27/11/2019 -06/12/2019tarihleri arasında yapacaklardır.

2. Adaylar başvuruda bulunacakları pozisyon unvanı için istenilen öğrenime ilişkin olarak, öncelikle e-devlet sisteminden alınan barkodlu/karekodlu öğrenim belgesini pdf formatında, bu belgenin e-devlet sisteminde bulunmaması durumunda ise diploma ya da mezuniyet belgesini taratarak pdf formatında “öğrenim belgesi” alanına yükleyeceklerdir.

Haberin Devamı

3. Fotoğrafı çekilerek sisteme yüklenen belgeler işleme alınmayacaktır.

4. Eksiksiz bir şekilde doldurularak çıktısı alınan ve imzalanan sınav başvuru formu ve beyan formu sözlü sınava geldiklerinde ibraz edeceklerdir.

5. Yanlış bilgi beyan eden veya eksik belge ibraz eden adayların başvuruları işleme alınmayacaktır.

ASDEP TERCİHİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar tercihlerini, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresine girdikten sonra, “ADAY İŞLEMLERİ” alanına erişecek. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numarası ve şifrenin yazılmasının ardından tercihlerini yapabilirler.

Şifresini unutan adaylar ise şu adımları izleyebilir,

ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girip, burada kendilerine sorulan soruları cevaplandırmalıdır.

Bu sorulara doğru cevap verilmediği taktirde, internet şifresine erilemez. Bu nedenle adaylar nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarının aslı ile birlikte ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri/yetkili Başvuru Merkezlerine şahsen başvurarak ücreti karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır.

Haberin Devamı

ASDEP PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

ASDEP personel alımı için başvurular, 27 Kasım ile 6 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Başvurular, bakanlığın personel daire başkanlığından alınacak.

ASDEP PERSONEL ALIMLARI NE ZAMAN SONA ERİYOR

Başvurular 27 Kasım 2019 tarihinde saat 23:59'da sona eriyor.

ASDEP Sınav Konuları

1. Bakanlığın görev alanına ait sosyal hizmet mevzuatı ve alan bilgisi,

2. Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

3. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

4. Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

5. Genel yetenek ve genel kültürü,

6. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden, (a) bendi için 50 puan, diğer bentlerin her biri için 10 puan üzerinden değerlendirilecektir.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

Yerleştirme:

Haberin Devamı

1. Sınav sonucunda asil sırada yer alan adaylar, Bakanlık web sayfasında yapılacak tercih duyurusuna göre, sistem üzerinden tercihlerini bildireceklerdir.

2. Adaylar en fazla 10 tercih yapabilecek olup, “tercihleri haricinde bir yere yerleştirilmek isteyip istemediğini” belirteceklerdir.

3. Adaylar başarı puanı üstünlüğü esasına göre ve tercihleri doğrultusunda yerleştirilecektir

Atama:

1. Yerleştirme işlemleri sonucunda atanmaya hak kazanan adaylar, istenilen belgelerle birlikte duyurulan süre içinde Bakanlık Personel Dairesi Başkanlığına müracaat edeceklerdir.

2. Adaylardan atama işlemlerinin yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde başvurmayanlar ile gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların atama işlemleri yapılmayacaktır.

3.Ataması yapıldığı halde süresi içinde göreve başlamayan adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmayacaktır.

KILAVUZUN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN