Gazete Vatan Logo

Asansörde kaldılar

HATAY Valisi Celalettin Lekesiz ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun zor anları

HATAY Valisi Celalettin Lekesiz ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, açılışını yaptıkları İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) hizmet binasındaki asansörde mahsur kaldı.

İTSO’nun yeni binasının açılışını yapan Vali Celalettin Lekesiz ve Rifat Hisarcıklıoğlu, İskenderun Kaymakam Cemil Aksak, Belediye Başkanı CHP’li Yusuf Civelek, İTSO Başkanı Halil Şahin ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Kuseyri ile katları gezmek üzere asansöre bindi. Ağırlığı kaldıramayan asansör, hareketinden kısa süre sonra arızalanarak durdu.


Hisarcıklıoğlu, bu sırada asansörün cam penceresinden dışarıda kendilerini ilgiyle izleyenlere el sallamayı ihmal etmedi. Görevlilerin asansörü zemin kata indirmelerinin ardından Lekesiz ile Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler dışarı çıktı. Daha sonra binayı gezen Hisarcıklıoğlu, meclis salonunda oda başkanları ve işadamlarına hitaben bir konuşma yaptı. Hisarcıklıoğlu, yaşanan ekonomik krizin etkilerinin her geçen gün azaldığını belirterek, 2010 yılının 2009’a oranla daha iyi olacağını söyledi.

Krizde Türkiye’de küçülme yaşanırken rakipleri olan Çin, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerde büyüme kat edildiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Kriz duyulduktan sonra bizim işadamlarımız tedbirler alarak çeşitli kısıtlamalara gitti. Böyle olunca da küçülme yaşandı. Rakamlara bakıldığında Türkiye’de küçülme gözlenirken Çin, Hindistan ve Brezilya gibi ülkeler büyüme sağladı” dedi. Ocak ayı rakamlarına bakıldığında Türkiye’nin iyiye doğru gittiğinin gözlendiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “İthalattaki KDV her ne kadar devlet açısından iyi bir gelişme görünse de gelecek için kırmızı sinyal veriyor. Bu konuda daha dikkatli olunması gerekiyor. Rakamlara baktığımızda Hatay, krizden en az etkilenen veya hissedilen illerimiz arasında. Bunun da nedeni, komşularıyla olan iyi diyalog ve ticari ilişkilerdir. Hatay’ın büyük avantajları vardır. Suriye, Ürdün ve Lübnan gibi ülkelerle ticaret yapma şansı vardır. Bunu Hataylı girişimcilerin iyi değerlendirmesi lazım” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, konuşmasının ardından vergi rekortmenleri ile ihracatta ilk 10’a giren firma temsilcilerine plaket verdi.

Haberin Devamı