Olmayacak duaya amin demeyin

Karşılaştırmalı edebiyat:

"Kuş ölür, sen uçuşu hatırla." -Füruğ Ferruhzad

"Kuş havalandı, kaçış mübahtır." -Gülşen

Hayatta mucizelere inanmaktan yanayım.

Neticede mucizelere inanmayan birinin başına mucize gelmez.

Yani her şey bir ölçüde mümkün, bir ölçüde olağandır.

Olmaz denilen neler oldu bir düşünün...

Peki gerçekten olmayacak şeyler neler?

Nelere bel bağlamadan yaşamalı.

Haftanın mini listesi karşınızda.

1- Eski sevgilinin sana yaptıkları için çok pişman olup özür dileyere kapına dayanacağına...

Hadi ama yapmayın! Hangi insanın egosu "Ben hatalıyım" demeye müsaittir ki? Diyelim karşı taraf ettiğini buldu, sürüm sürüm süründü, akıllandı... Gelip sana ben çok pişmanım der mi be kardeşim? Olmaz öyle şey. Bekleme onu sen. Dönerse senindir... Dönmezse kebap yeriz.

2- Demet Akalın'ın içinde en az beş hit olmayan bir albüm çıkaracağına...

Kendimizi kandırmayalım. Demet'in hit seçme konusunda multi bir başarısı var. Mesleki hayatında 20. yılında çıkaracağı yeni albümü Rakipsiz için de durum farklı değil. Geçen salı Sess'te sevdikleriyle dinledi ilk kez yeni şarkılarını. Şahsi favorim Berksan şarkısı olan 50 Cevapsız. Yine atara atar gidere gider. Eş dost, hısım, akraba kalabalık ve eğlenceli bir geceydi. Haberin o kısmını magazincilere bırakıyorum.

Haberin Devamı

3- Ayşe Arman'ın tahtını birinin sallayabileceğine...

Ben altı yaşındaydım, Ayşe Arman Hürriyet'te köşe yazıyordu. Haftaya 32 yaşımı dolduruyorum. Ayşe Arman hala Ayşe Arman. Yerine üretilmeye çalışan birçok alternatifse bugün piyasada yok. Ben dergiciyken, bir ara beni de gazlamışlardı Ayşe'nin tahtına çıkarsın diye... Gülümseyip "Kral ölmeden yeni kral tahta çıkamaz. Allah gecinden versin. Ben böyle iyiyim" demiştim. Yıllar geçti. Yine haklı çıktım. Ayşe'ye tuhaf bir biçimde yaptığı her şey yakışıyor. Muadilli olmaya çalışan güzel kadınlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bence herkes kendi ekolünü yaratmaya baksın. Farklı olan tekrar edilir. Ama taklitler asıllarını yaşatır. (Ortaya bırakıyorum bu lafımı. İhtiyaç duyan alsın)

4- Avrupa Birliğine gireceğimize ve vizesiz dolaşım hikayesine...

Haberin Devamı

Bu da doğduğumdan beri duyduğum bir başka mavra. Hayır kardeşim vizesiz dolaşma ihtimalimiz yok. Zaten dışarıdan bakınca çocuk tecavüzlerinin, adi cinayetlerin, suçların, terörün ve ekonomik sıkıntıların bu kadar yoğun olduğu bir ülkeyi kimse beyaz Avrupa pastasına almaz. Haksız da sayılmazlar. Dünyaya haber olduğumuz bütün konular tırt. Bu meseleyi unutup kendimizi güçlendirmeye ve önümüze bakalım. Ne yapalım? Kısmette vize parası ödemek varmış... Ödüyoruz.

5- Size kötülük eden güçlü insanların güçten düşeceğine...

Bunu beklerken ömrünüz solar. Demiyorum ki asla olmaz... Bir gün olur. Ama şunu unutmayın, kötülük etmek zeka ister. Zeki bir insan bir yere yükselmişse onu kolay kolay indiremezsiniz aşağı. O yüzden hayallerinizi bu konudaki ilahi adalete bağlamayın. Önünüze bakın.

6- Aşık olduğunuz insanın size aynı şiddette aşık olacağına...

Dünyanın böyle bir dengesi yok canlarım. İki insan aynı duyguyu aynı şiddette paylaşamaz. Zaten aşk dediğin de o adaletsizlikten doğar. Kalanı sevgidir, ortaklıktır, arkadaşlıktır. Dinimiz, amin.

Haberin Devamı

7- Oturduğunuz yerde başarınızın takdir görüp yüceltileceğine...

Başarı bir bütündür. Başarı için çaba sarf ettiğiniz ölçüde onu duyurmak için de emek vermelisiniz. Bilinmeyen başarı başarı değildir. Tıpkı söylenmeyen, bilinmeyen hislerin duygudan sayılmayacağı gibi.

8- Köşenize çekilince işlerin yoluna gireceğine...

Zaman zaman inine inmeyi ben de mantıklı bulurum. Ancak ortalığı çok boş bırakmayacaksınız. Niye? Çünkü yokluğunuzda insanlar rahat ederler. Ne yapacaksınız? Muhtelif aralıklarla sizi unutanlara kendinizi hatırlatacaksınız.

9- Magazin malzemesi olmadan star olunabileceğine...

Bir çok oyuncu arkadaşım aldıkları ödüllerle evde iş bekliyor. Sebebi açık. Yıllarca burun kıvırılan magazin için iyi birer malzeme olmamaları. Başarı, magazinin ilgisini üstünüze çeker. O ilgiyi doğru yönetemez, magazinle iyi ilişkiler kuramazsanız, asla star olamazsınız. Emekçi olursunuz. Falanca ne iş yapmış ki de bu kadar para kazanıyor diye sorgulayan herkese selam olsun. Doğru ilişkiler kurmuş demek. Doğru ilişkiler iyi para kazanmaya giden altın anahtardır.

Haberin Devamı

10- Zamanla işlerin yoluna gireceğine...

Zamanla olan tek şey turşudur. Bir insan size bir şeyler hissetmek için zamana ihtiyaç duyuyorsa, sallayın gitsin. Kimseyi beklemeyin. Dükkanın önünü kapatmayın. Ve yüksek sesle çağırın: NEEEEEEEĞĞĞĞXT!

İnanmayın. Bel bağlamayın. Hızla ve coşkuyla yaşayın.

Diyorum size, sizin işiniz yaşamak.

Arkanızda bıraktıklarınıza bakıp düşünerek beklemek değil.

Hayırlı günler olsun...

DİĞER YENİ YAZILAR