Gazete Vatan Logo

Artık sürücülerin iliğini kurutamayacak

Banaz’da 43 günde 100 binin üzerinde hız ihlali kaydeden radarların cezaları valilik talimatıyla iptal edilmeye başlandı.

Artık sürücülerin iliğini kurutamayacak

Uşak’ın Banaz Belediyesinin “Gelir Paylaşımlı Trafik Elektronik Denetleme Sistemi” kapsamında özel bir şirket ile imzaladığı protokol kapsamında ilçe içinden geçen yaklaşık 2 kilometrelik yolda 3 noktaya yerleştirilen 6 ölçüm cihazı, hizmete girdiği 43 günde 100 bin 718 hız sınırı aşma cezası kesti.

Hız ihlali yapan plakalara her bir ölçüm cihazının ayrı ayrı ceza kesmesi nedeniyle tepkiye neden olan sistemin ceza kestiği çok sayıda sürücü, cezaların iptali için mahkemeye başvurdu. Şikayetler üzerine Uşak Valisi Ahmet Okur’un talimatıyla sistem geçici süreyle kapatılarak aksaklıkların giderilmesi için Banaz Kaymakamlığı görevlendirildi. Hız ölçümü yapılan 3 noktadan 2’si iptal edildi, ilçenin giriş ve çıkışlarına radar uyarı levhaları yerleştiriliyor. Aynı plakaya kesilen birden fazla trafik cezaları da iptal edilmeye başlandı. Vali Okur, hız ihlali cezalarının yüzde 80 oranında azaldığına dikkat çekti. Okur, şöyle konuştu, “Amaç araçların ilçe merkezinden hızlı geçmesini önlemek olmalı sürücülere ceza kesmek değil. Sistem günlük ortalama 2 bin 300 araca hız aşım cezası uyguluyordu, 500’ün altına geriledi.”

Haberin Devamı

Yüzde 55 başarılı olamayan sürücü kursu kapanacak

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliğinin (AB) teknik ve mali desteği ile Sürücü Eğitim ve Sınav Süreçlerinin Geliştirilmesi Projesi’nde, sınav sorumlulularını da eğitime aldı..Hizmet içi eğitimler, 12 ders saati sürecek.

Öğretmene zorunlu eğitim

Ölçme, değerlendirme ve psiko-motor becerilerinin ele alınmasına 1 saat, trafik mevzuatı ve trafik kurallarına 3 saat, sınav değerlendirme formuna 4 saat ayrıldı.Bakanlığın yeni düzenlemesinde direksiyon sınavını yapan sorumlu öğretmenlere sürücü adayları gibi araç içinde eğitim zorunluluğu da getirildi. Bu eğitimler, kurslardan araç kiralanarak yapılacak. Kurs tarafından yapılan direksiyon eğitimi dersi ön sınavında başarılı olan ve direksiyon eğitimi dersi sınavına giren kursiyerlerin başarı oranı yüzde 55’in altında kalırsa ilgili kurs hakkında inceleme ve soruşturma başlatılacak.

Haberin Devamı

Soruşturma sonunda düzenlenen raporda yeterli eğitim verilmediğinin tespit edilmesi halinde bir sonraki ayı takiben kursa bir dönem kursiyer kaydı yapılmasına izin verilmeyecek.

Trafik adabı dersleri

Özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarına kayıt olan kursiyerlere 1 Ocak 2016 itibarıyla “trafik adabı” dersi verilecek ve teorik sınavda bu dersle ilgili sorular sorulacak.