Gazete Vatan Logo

Artık örtüyle korunuyorlar...

Darpa karşılık böyle önlem aldılar

ORDU’da, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından sprey boyayla tahrip edilen 6 heykel, önce temizlendi. Ardından 4’ü mobese kameralarının bulunduğu parklara yerleştirildi. Diğer 2’si ise bulunduğu parkta örtüyle korunmaya alındı. Ordu Belediye Başkanı CHP’li Seyit Torun, heykellerin örtüyle korunduğunu, 15 gün sonra kaldırılıp başka yerlere yerleştirileceğini söyledi.

Ordu Belediyesi’nin geçen yıl Ağustos ayında 2’ncisini düzenlediği Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nda 8 heykeltraş tarafından yapılan 12 heykelden 6’sı, Bahçelievler Mahallesi’ndeki Tayfun Gürsoy Parkı’nda sergilendi. Heykellerin 6’sı ise kentin değişik noktalarındaki çeşitli parklara yerleştirildi. Ancak Tayfun Gürsoy Parkı’nda bulunan 6 heykel kimliği belirsiz kişiler tarafından sprey boyalarla tahrip edildi. Üzerlerine müstehcen cümleler yazan kişiler, heykellere zarar verdi. Bunun üzerine belediye tarafından temizlenen heykellerin 4’ü mobese kameralarının da bulunduğu parklara yerleştirilirken, 2 heykel Tayfun Gürsoy Parkı içerisinde bırakıldı. Heykellerin yeniden tahrip edilmemesi için bu kez tedbir alan Ordu Belediyesi, örtüyle 2 heykeli korumaya aldı.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, sprey boya ile daha önce tahrip edilen heykellerin, Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Yüksek Lisans öğrencileri tarafından temizlendiğini hatırlatarak, "Tayfun Gürsoy Parkımızda 2 heykelimiz bulunuyor. Temizliği yapıldı, yaklaşık 15 gün sonra heykeller buradan taşınacak. Birini Boztepe’ye, diğerini de başka bir parka koymayı planlıyoruz. Daha önce heykeller tahribata uğradığı için bu kez örtüyle taşınıncaya kadar koruma altına aldık. Diğer heykellerin bulunduğu parklarda ağırlıklı olarak mobese kameraları bulunuyor. Bu şekilde heykelleri koruyoruz" dedi.

Başkan Seyit Torun, heykellerin turizme de katkı sağladığına dikkat çekerek, "Kente kazandırdığımız bu güzelliklerin korunması gerekiyor. O nedenle hemşerilerimizin bu eserlere sahip çıkıp korumalarını istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı