Gazete Vatan Logo

Artık ne sızabilir ne kaçabilirler!

PKK’lı teröristlerin Türkiye’ye sızma ve sıkıştıkları noktada da kaçma yolu olan İran ve Ermenistan sınırındaki Tendürek Dağları, son 30 yılın en büyük operasyonuyla Mehmetçiğin kontrolüne geçti

Artık ne sızabilir ne kaçabilirler!

Yaklaşık bir ay önce başlatılan Ağır ve Van sınırları içindeki Tendürek Dağları, iki gün önce çok şiddetli çatışmalara sahne oldu. PKK’lıların yol kesip TIR yakmaları üzerine güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonda 29 terörist öldürüldü. Kalleşlerin tuzakları sonucu da maalesef bir korucu ve 3 askerimiz şehit oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun deyimiyle bu ‘son 30 yılın en büyük operasyonu’nun tamamlanmasıyla birlikte Tendürek Dağları da PKK’dan temizlenmiş oldu.

178 terörist

Türkiye genelinde 24 Nisan-22 Mayıs tarihleri arasında terör örgütlerine yönelik operasyonlarda, 178 terörist etkisiz hale getirildi. Terör, uyuşturucu ve düzensiz göçle mücadele operasyonlarında 11 bin 311 şüpheli gözaltına alındı.

Sarp kayalarla kaplı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesi arasındaki ulaşımı sağlayan Tendürek Dağı Geçidi, teröristler için önemli bir bölge. Arazi şartları nedeniyle bölgeye sınır dışından çok rahat sızıp saklanabiliyor, pusu kurabiliyorlar. Özellikle kayalık alanlar da güvenlik güçlerinin hareket alanını zorlaştırıyor. Tendürek Geçidi’nin bir diğer özelliği ise teröristlere sınır dışına kaçma imkanı sağlaması. Bölgenin İran ve Ermenistan sınırına geçiş noktasında bulunması, güvenlik güçlerince sıkıştırılan teröristlerin bu ülkelere kaçmasını kolaylaştırıyor.

Haberin Devamı

Dağ taş silah dolu

Türk Silahlı Kuvvetlerince önceki gün Hakkari’nin Şemdinli ilçesi ve Bitlis’te bölücü terör örgütü PKK mensubu iki terörist etkisiz hale getirildi. Hakkari, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Mardin’de gerçekleştirilen arazi aramalarında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.