Gazete Vatan Logo

Artık modayı çocuklar belirliyor

İnternet fenomeni bebeklerle ya da tabiri caizse “baby fashionista”lar modayı belirliyor. Prens George’tan Harper Beckham’a işte yeni stil ikonları...

Artık modayı çocuklar belirliyor

Bu aralar etraf internet fenomeni bebeklerle ya da tabiri caizse “baby fashionista”lar ile doldu taştı. Prens George’un okulun ilk günü giydikleri yok satıyor. Sadece o da değil. Beckhamların kızı Harper ve Kim Kardashian-Kanye West çiftinin kızı North West ne giyse, arama motorları adeta kilitleniyor.

Minik Prens George büyüdü de okula başladı

İngiltere’de 2.5 yaşındaki Prens George ay başında anaokuluna başladı. Annesi Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın çektiği iki fotoğraf paylaşıldı internetten. Tombik tombik yanaklarıyla gönlümüzü fethetti minik Prens. Biz şirinliğe kitlenmiştik ama “çocuğu olan anlar” dedikleri herhalde meğer bizim Prens internette bambaşka bir akım yaratmış.

Herkes onun montunu arıyor

Şarkıcıların, oyuncuların hatta first ladylerin giydiklerinin yok satmasına alışmıştık zaten. Ama olay çocuklara kadar inmiş. Prens George’un dirsekleri süet yamalı, lacivert montu Google’da arama rekorları kırmış iki haftadır. Montun markasının internet sitesinde aramalar yüzde 447 artmış. Üstelik o modelin 2013’ten beri satışta olmadığının anlaşılması üzerine büyük hayal kırıklığı yaşanmış internet ortamında.

Haberin Devamı

Kraliyet bebeği giyince 2’nci el satışlar patladı

Tabii bir de soru işareti yarattı bu durum. Eğer bu mont 2013’ten bu yana satışta değilse Prens George nereden buldu da giydi? Tahminler yürütülüyor bir sürü... En mantıklısı montun babası Prens William’ın üvey kardeşi Laura Lopes’tan gelmiş olması. Lopes’un ikiz çocukları 2013’te 2-3 yaşlarındaydı. Yani mont onlardan kalma olabilir. Tabii bu tahmin inanılmaz bir trende daha yol açtı İngiltere’de. İkinci el kıyafetlere burun kıvıranlar bile, “Koskoca Prens giyiyorsa biz neden giymeyelim” demeye başladı. Özellikle de tasarım kıyafetlerin internetten satışı hız kazandı.

Victoria ve David Beckham çiftinin kızı Harper.


İnternetin trend belirleyen çocuğu Harper Beckham

Uzmanlara göre Instagram ve Pinterest gibi sosyal medya platformlarındaki artışıyla, aileler artık çocuklarının giyimlerine daha fazla kafa yoruyor. Çocuğu olanlar bu tarz onlarca hesap takip ediyor. Prens George en etkili isim evet ama tek değil. Onun gibi manşetleri süsleyen başka çocuklar da var. Hem de moda ikoncanları olarak... İnternette şöyle bir gezinince kanı ortak... En trend belirleyici çocuk olarak Victoria ve David Beckham çiftinin kızı Harper gösteriliyor. Öyle bir aileden de başka türlüsü beklenmezdi zaten. Tombik yanakları, kokoş ayakkabıları ve şapkalarıyla her bakışımızda içimizin yağlarını eritiyor. İnternetten satış yapan firmalar da durumdan memnun. Giydiği ürünleri hemen sitelerinden satışa çıkarıyorlar. Dediklerine göre büyük kâr ettiriyor.

Haberin Devamı

Kim Kardashian ve Kanye West’in kızı North West 3 bin 500 dolarlık kürk giyiyor.

North West bale tütüsü satışlarını patlattı

Tabii stil ve çocuk demişken North West’ten bahsetmeden olmaz. Kim Kardashian ve Kanye West’in kızı... Koskoca kraliyet bebeği ikinci el mont giyerken o 3 bin 500 dolarlık kürküyle kameralara yakalanıyor. Annesi de bol bol o kürkle olan fotoğraflarını paylaşıyor Instagram hesabından. “Tarz” notuyla birlikte... Her fotoğraf 1 milyona yakın Like’ı kapıyor... Her giydiği parça alınabilir değil belki ama benzerleri yok satıyor. Kim Kardashian kızının bale derslerinden de fotoğraflar paylaşıyor. Bu tütü satışlarının artmasına neden olmuş.

Haberin Devamı