Gazete Vatan Logo

Artık mışıl mışıl uyu bebeğim...

DEAŞ’tan kaçan Türkmenlerin kaldığı mülteci kampında karton kutular ve plastik leğenlerde uyumak zorunda kalan bebeklere Türk hayırseverlerden 200 beşik gitti

Artık mışıl mışıl uyu bebeğim...

Suriye’de iç savaşın gölgesinde yaşayan ve imkansızlıklar içerisinde karton sebze kutularında hayatta kalma mücadelesi veren bebekler için başlatılan “Bir Beşik de Sen Al Kampanyası” çerçevesinde hayırseverlerce gönderilen 200’e yakın beşik, binlerce bebek bezi, yüzlerce kutu bebek maması ve oyuncaklar, Suriye’deki İğde Kampı’nda ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Irak’ın Musul kentine bağlı Telafer ilçesindeki DEAŞ zulmünden kaçan Türkmenlerin sığındığı kampta kalanlar, kendilerine yardım eli uzatan Türkiye’ye ve hayırseverlere dua etti.

10 günde toplandı

TRT’nin savaş muhabiri Elif Akkuş’un sosyal medya platformları aracılığıyla “birbesiktesenal” hashtag’i ile savaşın gölgesinde çaresizce nefes alan bebekler için başlattığı yardım kampanyası kısa sürede hayırseverlerden ilgi gördü. 10 gün süren kampanyaya duyarlılık gösteren yüzlerce hayırseverin, sanal marketlerden sipariş ettikleri yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Yardımlar yoğunluk sebebiyle ihtiyaç sahiplerine iki günde dağıtılabildi.

Haberin Devamı

Mama, kıyafet ve oyuncak da gitti

Sosyal medya platformları aracılığıyla kampanyayı başlatan TRT’nin savaş muhabiri Elif Akkuş, “Sadece beşik için harekete geçmiştik, iyi kalpli yardımsever insanların sayesinde o bebekler için daha fazlasını topladık. Kimi bir tane beşik aldı, kimi 10 tane. Allah hepsinden razı olsun. Beşik yetmez diyerek bebek bezleri, mamalar, kıyafetler, oyuncaklar hatta bebek şampuanları bile gönderenler oldu. O bebekler belki hiç tanımayacakları bu yardımsever insanlar sayesinde hayata daha fazla tutunabilecek” dedi.