Gazete Vatan Logo

Artık İOS'ta da var!

Google'ın popüler fotoğrafçılık uygulaması...

Artık İOS'ta da var!

Google'ın en popüler uygulamalarından bir tanesi olan ve şimdiye kadar Android kullanıcılarının indirip kullanabildiği Photo Sphere uygulaması, artık iOS kullanıcıları için de ücretsiz olarak Apple AppStore'da yerini almış durumda. Peki bu uygulama tam olaran ne yapıyor? Aslında panoramik çekimlerin bir adım önüne geçtiğini söyleyebiliriz. Uygulamayı açıyor ve ardından telefonu göz hizasında, olabildiğince kendinize yakın tutuyor ve dönmeye başlıyorsunuz. Dönerken de ekrandaki halka ve nokta uyumuna dikkat etmeniz gerekiyor.

Yalnızca karşınızı değil, zemini ve üst kısımları da çekebiliyorsunuz. Böylelikle 360 derecelik fotoğraflar elde ediyorsunuz. Bu sayede, örneğin, gidip de çok beğendiğiniz bir mekanı daha sonra dijital de olsa tekrar gezme fırsatına erişiyorsunuz. Dokunuşlarınızla fotoğrafınızın her köşesini inceleyebiliyorsunuz ve isterseniz çektiklerinizi Google Maps'te de paylaşabiliyorsunuz.



iPhone 5 için optimize edilen uygulama (tabii daha yeni iOS cihazlarında da çalışıyor), en azından iOS 7'ye ihtiyaç duyuyor.

Haberin Devamı