Gazete Vatan Logo

Artık herkes magazin muhabiri

Paramparça dizisinden tanıdığımız Funda Güray, şimdi de Rengarenk dizisindeki rolüyle beğeni topluyor. Güray yoğunluktan dolayı hayatını plan yapmadan yaşadığını anlatıyor

Artık herkes magazin muhabiri

Yaz dizilerinin pek uzun ömürlü olmadığı ve eskisi gibi tutulmadığı konuşuluyor. Rengarenk'i diğerlerinden ayıran yönleri nedir?

Yaz dizilerinin tutulmadığı konusuna pek katılmıyorum açıkcası. Sadece yazın televizyon izlenme oranı daha düşük olduğu için reyting oranları da ona göre oluyor. Ve yaz sonrası sezona devam eden işlerle yazın ara veren sezon işleri bir araya geldiğinde ortaya bir sürü iş çıkıyor. Enerjisi iyi, senaryosu sürükleyici, kadrosu uyumlu olanlar sağ kalıyor. Bu yaz romantik komedi türünde pek çok iş var, evet Rengarenk de bir romantik komedi fakat konusuyla diğerlerinden farklı. Ve karakterler çok gerçek, izlerken eminim herkes kendinden bir şeyler buluyor.

Derin, ünlülerin hayatlarını merak eden bir karakter... Birazcık açabilir misiniz oynadığınız karakteri?

Evet, Derin ünlülerin hayatlarını merak eden ve o hayatın bir parçası olmak için can atan bir karakter. Derin insanlara kolay inanan, hayatı seven, naif ve duygusal bir kız. Tam bir sosyal medya kullanıcısı ve magazin takipçisi.

Haberin Devamı

Bu rol gerçek hayatta pek çok insanın içerisine girdiği ruh halini yansıtıyor. Ünlüler, sosyal medya, magazin... Ne dersiniz?

Derin gibi pek çok genç kız var. Sosyal medyanın da etkisiyle ünlülerin hayatlarına dahil olundu diye düşünüyorum, artık herkes birer magazin muhabiri.

"Hayatta en ufak şeyleri bile kafasına takabilen bir yapıya sahibim."

Cast asistanlığından oyunculuğa geçmek dezavantaj mı yoksa avantaj mı sizin için?

Hakkımda bilinen şöyle bir yanlışlık var: Cast asistanlığı yaptıktan sonra oyunculuğa başlamadım. Ben zaten 2008'den beri sektörün içindeyim benim cast yaptığım dönem ise 2012. Dolayısıyla bu soruyu şöyle cevaplayabilirim: Cast yapmak oyunculuğuma katkısı oldu mu evet kesinlikle, bu işi yapmamın sebebi zaten gözlem yapabilmekti. Çok büyük tecrübe oldu benim için, iyi ki asistanlık yapmışım diyorum.

Bahsettiğiniz gibi oyunculuk öncesinde de deneyiminiz olmuş. Peki bu dizi sektörü denildiği kadar yıpratıcı ve hoyrat mı sizin için de?

Sadece dizi sektörü değil, reklam sektörü de sadece oyuncular değil, bu sektörde çalışan herkes için yıpratıcı ve hoyrat. Çalışma koşulları ağır bir iş yapıyoruz, uzun saatler çalışmanın yanı sıra düzensiz olması yoruyor herkesi. Sürekliliği olmaması ayrı bir sorun. Plan yapamadan yaşıyoruz biraz.

Haberin Devamı

"Zamanında iyi ki asistanlık yapmışım diyorum. Büyük tecrübe oldu kariyerim adına."

Programın hazzı başka

Reklamlar, diziler... 10 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?

Aslında hedef olarak istediğim doğrultudayım. Umarım 10 yıl sonra kendi programımı yapıyor olurum. Çok seviyorum farklı karakterlere bürünmeyi, onların içine girmeyi ama ileride kesin program yapacağım. Onun hazzı da bambaşka benim için.

Her şeyi dert ederim

Karşılaştığınız sorunların üstesinden gelebilmek için neler yaparsınız?

Kendimle ilgili derdim var çünkü en ufak şeyleri bile kafasına takabilen bir yapıya sahibim ve her şeyi kendime dert ederim. Biraz umarsız olmayı çok isterdim. Bunun üstesinden gelmek çok zor gerçekten çünkü çocukluğumdan beri böyleyim.

Haberin Devamı