Gazete Vatan Logo

Artık biz varız güvendesiniz!

Cizre’deki terör operasyonu, 59 gün sonra tamamlandı. Asker ve polisler, başarıyla biten operasyon sonrasında Nusaybin Caddesi’nde komando marşı okudu ve vatandaşlara, “Bitti olay artık güvendesiniz” mesajını verdi

Artık biz varız güvendesiniz!

TSK ve emniyet unsurlarının Cizre’de bölücü terör örgütüne yönelik 14 Aralık’ta başlattığı Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu tamamlandı. İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından başarıyla tamamlandığı açıklanan operasyon kapsamında, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken, çoğu el yapımı patlayıcı tuzaklı yaklaşık 300 çukur kapatıldı, 700 barikat kaldırıldı. Operasyonların başarıyla tamamlanması sonrası güvenlik güçleri de şehitler anısına ilçedeki Dicle Köprüsü’nü Türk bayraklarıyla donattı.

Son çatışmalar

İlçeden ayrılarak güvenlik noktasına gelen aileye de yakın ilgi gösteren güvenlik güçleri, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Polisler, aileye “Hoş geldiniz. Güvendesiniz arkadaşlar biz varız. Bitti olay artık güvendesiniz” ifadelerini kullandı. Son çatışmaların yaşandığı Nusaybin Caddesi’nde TSK ve emniyet unsurları Türk bayrağı açarak komando marşını okudu. Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasının girişine de “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” afişi asıldı.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA: Sıra tuzakların temizlenmesinde

İçişleri Bakanı Efkan Ala dün Cizre’de operasyonların sona erdiğini açıkladı ve şu bilgileri verdi: “Operasyonlar biraz önce bitti çok başarılı bir biçimde. Ama bundan sonra yine arama tarama faaliyetleri devam edecek. Sokağa çıkma yasakları bir müddet daha Silopi’de olduğu gibi sürecek. Çünkü tuzaklamalar var, bilinmeyen bazı bölgelerde insanlarımıza zarar verebilecek mayınlamalar olabilir. Yine çukurların kapatılması, bariyerlerin kaldırılması biraz zaman alabilir.”