Gazete Vatan Logo

Artık anı yaşıyorum

Uzun süre yoğun bakımda kalan ve 1,5 ay önce hastaneden çıkan Harun Kolçak'ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Ölümden dönen sanatçı "Hayattan daha çok zevk almaya bakıyorum. Artık anı yaşıyorum. Hayatı daha çok seviyorum" diyor

Artık anı yaşıyorum

Herkesi çok korkuttunuz şimdi nasılsınız?

Öyle bir amacım yoktu. İnsanları korkutmayı sevmem. Ölümcül bir hastane mikrobu kapmış olmamdan dolayı bu halde geldim. Zaten öleceğimi sanıyorlardı. Doktorum inat etmiş beni kurtarmış. Hastaneden çıkalı 1,5 ay oldu. Bedenim 13 ameliyattan sonra çok sarsıldı. Kendime gelmek biraz zaman alacak. 20 kilo verdim. Şimdi azar azar alıyorum verdiklerimi.

Sizi hayata döndüren ne oldu?

İçimde yüce bir güç var. İçimdeki manevi güç ve inançla hayatta kaldım. Her zaman buna sarıldım. Yaşamam için bana ikinci bir şans verildi. Bu şansımı son albümle perçinlediğimi düşünüyorum. Dostlarım açısından da şanslıyım. Yaraların iyileşmesi için yarayı açmak gerekir. Ama hayatınızda yarayı açacak biri olması lazım. Böyle biri varsa ne mutlu. Benim Sibel diye bir arkadaşım var onun evine taşındım. Bebek gibi bakıyor bana. Geçirdiğim operasyonlardan sonra yürümekte ve merdiven çıkmakta zorlanıyorum. Ama zamanla bunlar geçecek. İlk başta iki kişinin yardımıyla yürüyebiliyordum. Şimdi toplamaya başladım. Kendimi daha iyi hissettikten sonra albüm lansman konseri yapacağım. Konser vermeyi ve alkışları çok özledim.

Haberin Devamı

Ölüme dokundunuz. Böyle bir durumdan sonra sizde değişen şeyler oldu mu?

Olmaz mı? Çok şey oldu. Yüzde 40 ihtimalle yaşayan biriyim. Yaşamla ölüm çok iç içeymiş onu anladım. Yaşam kadar ölüm de bir gerçek. Geceleri kendi kendime çok konuştum. Hayatımdan ayıkladığım, değerini daha iyi anladığım birçok şey var. Bunların ne olduğu bana kalsın ama bazı insanları hayatımdan çıkardım. Kimseyle içli dışlı olmamama kararı aldım. Çünkü zarar verebiliyorlar. Hayattan daha çok zevk almaya bakıyorum. Artık anı yaşıyorum. Hayatı daha çok seviyorum.

İçimde yüce bir güç var. Bu güce sarılarak ve inanarak hayatta kaldım.

Kariyerinizde 25 yılı doldurdunuz... Nasıl geçmiş bu yıllar?

Düşe kalka geçti. Hatalarımla ve doğrularımla geçti. Nasıl geçti bu kadar zaman hiç farkında olmadım. Hayatın bana getirdiği olumlu veya olumsuz her şeyi kabullenen bir adamım. 25 yılda yaptıklarımdan tatmin oldum. Çünkü sevdiğim işi yapıyorum. Sahneye zaman doldurmak için çıkmıyorum.

Haberin Devamı

Bugüne kadar hangi felsefeyle yaşadınız?

Benim felsefem suret olarak değil mana olarak insan olabilmek. İnsan formu olmak çok kolay zaten öyle doğuyorsun ama insan olabilmek vicdanının sesini duyabilmek çok zor bir şey. Ben vicdanımın sesini çok dinlerim. Kimseye bilinçli bir kötülüğüm olamaz. Çevreme maddi manevi zarar vermeden yaşarım. Çok neşeli bir yapım vardır. Arkadaşlarıma taklitler yaparak güldürmeyi çok severim.

Şöhretin neler götürdüğünü gördüm

Hakkınızda söylenen ve sizi en çok üzen şeyler neler oldu?

Hakkımda asılsız birçok dedikodu çıkarıldı. Babacım bana bu konuda çok yardımcı oldu. O haberleri yapanlarla hiç muhatap olmadım. Hakkımda doğru olmayan fikirler oluştu. Ama bugün görüyorum ki insanlar gerçeği ve benim öyle bir adam olmadığımı 25 yıl sonra idrak ettiler.

Şöhretin bir bedeli oldu mu sizde?

Küçükken babamın star olduğu dönemlerden beri hep bunu izlerdim. Şöhretin insanlardan neler götürdüğünü ve neleri kısıtladığını hep gördüm. Ünlü olmak güzel bir şey ama bazen ufak tefek sorunlar oluyor. Ben olaya insanların saygı duyarak sizi tanımaları yönünden bakıyorum ve bu da çok güzel bir şey.

Haberin Devamı

"Kimseyle içli dışlı olmamama kararı aldım. Çünkü zarar verebiliyorlar."

Gösterişli hayat bana göre değil

Rahatsızlanıncaya kadar sizi reklam ve konserlerde gördük hep. Bunlar dışında bir şey yapıyor muydunuz?

Evcil bir adamım. Zamanım evimde hayvanlarımla, kedilerimle geçer. Çok kitap okurum. Yabancı dizi izlemeyi, arkadaşlarıma yemek yapmayı çok severim. Sıradan yaşayan biri oldum. Gösterişli yaşantılar bana uygun değil. Öyle bir hayattan rahatsız olurum.

"Hakkımda doğru olmayan fikirler oluştu. Ama öyle bir adam olmadığım 25 yıl sonra anlaşıldı!"

Artık daha güçlüyüm

Sevenleriniz sizi bir an olsun yalnız bırakmadı...

Açıkçası bu kadar çok sevildiğimi bilmiyordum. Şaşırdım. Normal odaya çıktıktan sonra telefonu elime aldım ve sosyal medyada yazılanları okuyunca çok mutlu oldum. Moral çok önemli. Bana moral veren sevenlerim sayesinde bu kadar hızlı toparlıyorum. Zaten doktorum hastaneden çıkarken bana "Sakın seni aşağı çekecek negatif insanlarla beraber olma" dedi. Artık daha güçlü olduğumu hissediyorum. Özgüven çok önemli. Yıllarca sahnede koşturmuş biri olarak yürüyememek özgüvenimi kırdı. Ama hiç vazgeçmedim, pes etmedim. Dışarıya göstermediğim bir inadım vardır. İnat ederim ve başarırım.

Haberin Devamı