Gazete Vatan Logo

Artı 3 taksit mobilya satışını % 10 artırdı

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Doğan, mobilya sektöründe kredi kartı taksit sayısının 9’dan 12’ye çıkarılmasının etkisini hissettiklerini, satışların yüzde 10 arttığını söyledi.

Artı 3 taksit mobilya satışını % 10 artırdı

Mobilya satışlarında taksit sayısının arttırılması satışlara doping etkisi yaptı. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, kredi kartı taksit sınırının 9’dan 12’ye çıkarılmasının satışları yüzde 10 artırdığını belirtti.

TÜYAP’ta 12-17 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Mobilya Fuarı’nın (İSMOB) lansmanında konuşan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, mobilya tüketicisinin kredi kartıyla 12 taksit ile satın almaya alıştığını vurgulayarak, “Taksit sayısı düşünce satışların yüzde 10-15 seviyelerinde etkilediğine inanıyorum ben. Şimdi tekrar bunun 12 taksite çıkmasıyla da bize bu yüzde 10 ile 15 arasında katkı sağlayacak. Vadeler kısalınca senetli satışların önü açılıyor, bunların da takibi kolay değil. O anlamda da sıkıntı vardı. Tüketicilerimiz de 12 taksitten keyif alıyor. Düzenlemenin etkisini hissettik, bir ayda yüzde 10 etkisi oldu” bilgisini verdi.

Rusya’dan etkilenmedi

Mobilya ihracatı hakkında da bilgi veren İsmail Doğan, Rusya ile olan mobilya ticaretinin uçak krizi öncesi de düşük seyrettiğini belirterek krizden sonra Rusya’ya mobilya satışlarında etkinin sınırlı olduğunu söyledi. Doğan, Rusya’dan ziyade 3-4 yıl öncesine kadar Türk mobilya sektörü için çok önemli bir pazar olan İran’ın gümrük sorunlarının hallolmasıyla kayıpların giderileceğine inandıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük mobilya zincirleri İstanbul’daki fuara davet edildi

TÜYAP ve Türk Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER) iş birliğiyle bu yıl 12’ncisi gerçekleşecek İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) 12-17 Ocak tarihleri arasında yeni adresi TÜYAP Beylikdüzü’nde ziyaretçilerle buluşacak. Fuarın pazarlama stratejileri hakkında bilgi veren TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü, şöyle konuştu:

“1 yıldır dünyanın her yanında fuarımızın pazarlamasını yapıyoruz. Çin’den İtalya’ya, Dubai’den Almanya ve Moskova’ya kadar bu zamana kadar yapılmış fuarlarda yer aldık. Yurt dışı ziyaretçi organizasyonunda çalıştık. Dünyadan en büyük mobilya zincirlerini, alım yapan mağaza gruplarını davet ettik. Yurt dışı ziyaretçi oranını artırarak fuarda 14 salonu doldururken mobilya ihracatına da doping etkisi yapmak niyetindeyiz. Fuarda bu yıl bir başka yeniliğimiz de; ‘İSMOB Store’. Katılımcılara küçük objelerin sunulduğu, yabancıların ülkelerine götürebilecekleri hediyelerin satışa sunulacağı bir alan oluşturduk.”

Haberin Devamı

9 milyar dolarlık pazar

MOSDER Genel Sekreteri Abdullah Tuğlu, mobilya sektörünün ithal hammadde ile üretim yapan bir sektör olmadığına dikkat çekti. Tuğlu, ihracatı ithalatının 3 katı bir sektör konumunda olduklarını vurgulayarak, “Bu yıl yaklaşık 9 milyar dolarlık satış rakamına ulaşacağımız kanaatindeyiz” dedi.