Gazete Vatan Logo

Artı 1 kadın istihdamı ekonomiye can verir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, TİKAD’ın iftarında iş kadınlarına istihdam çağrısı yaptı. Erdoğan, “Artı 1 kadın istihdamı ile hem ekonomiye can suyu verir hem de kadınları güçlendirirsiniz” dedi

Artı 1 kadın istihdamı ekonomiye can verir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) düzenlediği geleneksel iftar yemeğine katıldı. İstanbul’da gerçekleşen iftara iş, cemiyet ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. İftar programında bir konuşma yapan Emine Erdoğan, iş kadınlarına istihdam çağrısı yaptı. Erdoğan, “İş kadınları olarak kendi alanınızda artı 1 kadın istihdamı ile hem ekonomiye can suyu verir hem de kadınları güçlendirebilirsiniz. TİKAD bünyesinde böyle bir istihdam seferberliği başlatmak gücünüze güç katacaktır” dedi.

Usta-çırak ilişkisi

Erdoğan, ayrıca iş kadınlarına ‘usta-çırak’ seferberliği başlatma önerisinde de bulundu. Erdoğan, şöyle konuştu: “Her biriniz kendinizden bir tane daha yetiştirmek üzere bir usta-çırak seferberliği başlatsanız ne kadar büyük bir kazanım olur. Biliyorsunuz geleneksel kültürümüzde birikim ve tecrübe bu yolla aktarılır. Her ustanın dizinin dibinde işin ahlakını, adap ve inceliklerini öğrenen bir çırak bulunurdu. Çok kabiliyetli gençlerimiz var, okullarımız onları teknik anlamda meslek sahibi yapıyor olabilir, staj mekanizmaları işliyor olabilir ama işin ruhunu bire bir, diz dize, göz göze öğretmek, dünyaya katacağınız artı bir değer olacaktır kanaatindeyim.” Erdoğan, kadın detaycılığının iş dünyasına kalite, kadın şefkatinin dünyaya merhamet getireceğine yürekten inandığını da ifade etti.

Haberin Devamı

Rol model oluyorsunuz

Başarılı iş kadınlarının Türkiye’de kadının gücünü ortaya koyan önemli işlere imza attıklarına dikkat çeken Emine Erdoğan, “Başarılı iş kadınlarımız bir yandan ekonomimize artı değer katarken bir yandan da yeni nesillere rol model oluyorlar. Sevindirici olan bir başka şey sadece iş dünyasında değil ülkemizi ilgilendiren sosyal meselelerde de inisiyatif alıp gerçek bir sivil toplum refleksi ortaya koyuyorlar. Her zaman milletimizle yan yana duran TİKAD’ı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Erdoğan, “Dünyada bizi bekleyen büyük fırsatlar var, bu dengeyi doğru kurduğumuzda hem küresel rekabette ülkemizi güçlendirir, hem de dünyanın diğer toplumlarıyla özgüvenli ve medeni ilişkiler kurarız... Bu yaklaşımla ülkemiz için çok çalışmalıyız. En önemlisi, en büyük sermayemiz insana yatırım” dedi.

Haberin Devamı

Aynı kararlılıkla çalışmaya devam

TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, kadınların iş hayatına verdikleri desteğin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de durmaksızın devam ettiklerini söyledi. Bulut, “Türkiye’nin en uzak köşelerine uzanıncaya dek aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz bunu aynı zamanda ülkemize borcumuzu ödemenin bir yolu olarak görüyoruz. İnanıyoruz ki kadının şefkat elinin değdiği her yerde iyilik ve güzellik yeşerir. İşte tam da bu nedenle el ele verip yolumuza inançla devam edecek ve daha güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu. Bulut, kadın ellerinin birleştikçe, altından kalkamayacağı hiçbir zorluk olmadığını vurgulayarak, “Dünya zor bir dönemden geçerken, ‘Ne yapacağız’ diye kenara çekilmiyoruz. Hem iş alanında hem de kültürel alanda inançla daha çok çalışıyoruz” dedi. TİKAD Başkanı Bulut, kadınları bulundukları yerden daha ileriye taşımak için gösterdikleri çabalarından yanlarında olduğu ve desteklerini hiç esirgemediği için Emine Erdoğan’a ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Haberin Devamı

200 davetli iftarda buluştu

TİKAD’ın iftar davetine, iş, sanat, cemiyet hayatından yaklaşık 200 davetli katıldı.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, eski bakanlardan Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış da iftar yemeğine katıldı.
Davetliler arasında İstanbul Rum Patriği Bartholomeos da vardı.
15 Temmuz’da şehit olan Erol Olçok’un eşi Nihal Olçok da davete katıldı.
Ajda Pekkan, Mahsun Kırmızıgül ve eşi, Bülent Serttaş da sanat dünyasından iftarda hazır bulunan isimlerdi.
İftara katılan davetlilere Kuran-ı Kerim ve tesbih hediye edildi.

Haberin Devamı