Gazete Vatan Logo

Arpacık soğanlı piliç pirzola

Arpacık soğanlı piliç pirzola ile enfes Ramazan sofraları...

4 KİŞİLİK

Malzemeler:

4 adet Banvit Piliç Pirzola

5 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı biberiye (ince kıyılmış)

1 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş)

1 adet soğan (ince kıyılmış)

6 adet küçük boy domates

(kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)

16 adet arpacık soğan

5 sap maydanoz (ince kıyılmış)

Tuz (arzu edilen miktarda)

Yapılışı:

1. Zeytinyağından 3 çorba kaşığı ayırın. Kalan zeytinyağı, biberiye ve tane karabiberi iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı etlerin üzerine paylaştırıp, hafifçe ovarak etlerin her tarafına bulayın. Üzerlerini streçle sarıp, 15-20 dak. dinlendirin.

2. Zeytinyağından 1 çorba kaşığı ayırın. Kalan zeytinyağı ve soğanı, kalın dipli ve yayvan bir tavaya koyun. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak. soteleyin.

3. Domatesleri ekleyip, ara ara karıştırarak, domatesler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. pişirin. Tuz serpip, 2 çorba kaşığı su ilave edin ve 1-2 dak. daha pişirin.

4. Kalın dipli ve yayvan bir tavayı ısıtıp, etleri yerleştirin. Hızlı ateşte, etlerin her bir yüzü altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 2’şer dak. pişirin.

Haberin Devamı

5. Üzerlerine hazırladığınız domates sosunu paylaştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte, etler arzu ettiğiniz kıvama gelinceye kadar yaklaşık 8-10 dak. pişirin.

6. Kalın dipli ve yayvan bir tavaya, kalan zeytinyağını ve arpacık soğanları koyun. Orta ateşte ve tavayı ara ara sallayarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-6 dak. pişirin. Üzerlerine maydanoz serpip, karıştırın.

7. Domates soslu pirzolaları arpacık soğanlarla birlikte servis yapın.

Piliç Pirzola - %20 indirim (ist, ankara ve izmir'e özel)