Gazete Vatan Logo

AROG çalıntı mı?

Cem Yılmaz'ın yeni filmi hangi yabancı yapıma benzetildi?

A.R.O.G'la, 2004 yapımı Fransız komedi filmi "RRRrrrr" arasındaki şaşırtıcı benzerlikler sinema tutkunlarının dikkatinden kaçmadı.

Cem Yılmaz’ın ’dev prodüksiyonu’ A.R.O.G için “Ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu’nun başrolünü oynadığı ‘RRRrrrr’ filmine çok benziyor” yorumu yapıldı

Gişelerde fırtına gibi esen A.R.O.G için ’çalıntı’ iddiası ortaya atıldı. İddiaya göre ’A.R.O.G’ ile 2004 Fransız yapımı ’RRRrrrr’ adlı komedi filmi şaşırtıcı bir şekilde birbirine benziyor. Alain Shabat’ın yönettiği Marina Fois ve Gerard Depardieu’nun başrolde oynadığı ve taş devrinde geçen ’RRRrrrr’ filmi Fransa’nın en çok izlenen üçüncü komedi filmi. Ülkemizde de gösterildi. Cem Yılmaz daha önce de Hokkabaz filmiyle aynı iddialarla karşı karşıya kalmıştı. RRRrrr ile A.R.O.G. arasındaki benzerlikle ilgili olarak Yılmaz ”Bunlar saçma sapan iddialar. Bu tarz şeylere cevap bile vermeyeceğim“ dedi.

İkİ fİlmİn Benzerlİklerİ

İki film de taş devrini günümüz esprileriyle alaya alıyor.

A.R.O.G’da Arif’in fragmanlardaki dinozorla karşılaşma sahnesi ’RRRrrrr’da da var.

A.R.O.G’da iki kabile arasında çekişme ’RRRrrrr’da da var. A.R.O.G’daki iki kabile çekişmeyi sonlandırmak için futbol maçı yapıyorlar. RRRrrrr’da geyikbol maçı var. Oyuncuların sevinçleri de aynı.

İki filmde de Kaaya adlı karakter var. A.R.O.G’da Nil Karaibrahimgil ’Mimi’, RRRrrrr’daki baş kadın karakterin ismi ‘Higi’.

İki filmde de rakip kabilelerin çocukları birbirine aşık.

İki filmde de başrol oyuncuları maymunla yakınlaşıyorlar.

Haberin Devamı