Gazete Vatan Logo

Arnavutluk depremle sarsıldı! Türkiye yardım gönderdi

Arnavutluk'un başkenti Tiran'ın 30 kilometre kuzeybatısındaki Dıraç kentinde Salı sabah yerel saatle 03:54'te, ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu'na göre 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yapılan son açıklamaya göre depremde en az 21 kişi hayatını kaybetti.

Arnavutluk depremle sarsıldı! Türkiye yardım gönderdi

Deprem sonucu yaklaşık 600 kişinin yaralandığı, yaralılardan bazılarının durumlarının ciddi olduğu bildiriliyor.

Arnavutluk'un 40 yıldır yaşadığı en şiddetli depremin ardından en az 500 artçı depremin yaşadığı kaydedildi.

Türkiye'nin gönderdiği Hava Kuvvetleri'ne ait A400M tipi askeri nakliye uçak, arama kurtarma faaliyetlerine destek amacıyla Tiran'a indi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Sağlık Bakanlığı UMKE, AFAD ve Kızılay personeli ile gerekli araçlar, Hava Kuvvetlerimize ait A-400M nakliye uçağıyla Ankara'dan Tiran'a gönderildi" ifadesi kullanıldı.

Yardım faaliyeti kapsamında, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) 3 arama kurtarma aracının yanı sıra 27 arama kurtarma personeli de Arnavutluk'a gitti.

Çöken binaların enkazı altında kalanlar olduğu belirtiliyor. En az 15 kişinin kayıp olduğu aktarılırken arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yüzlerce asker, evsiz kalanların geceyi geçirebilmeleri için çadırlar dağıttı.

Doğu Avrupa'nın birçok kentinde hissedilen ve yerin 20 kilometre altında meydana geldiği belirtilen deprem başkent Tiran dahil çevre kentlerde paniğe yol açtı. Biri 5,3 büyüklüğünde olan artçı sarsıntılar paniği daha da artırdı.

Haberin Devamı

Sosyal medyada, Dıraç'ta çöken bazı binaların görüntüleri yayımlandı.

Dıraç, Leş ve Tiran'da deprem nedeniyle okullar tatil edildi.

Arnavutluk'taki depremden saatler sonra bugün Bosna-Hersek'te de 5,4 büyklüğünde bir deprem meydana geldi. (BBC Türkçe)