Gazete Vatan Logo

Arnavut Met'in serası ortaya çıktı

İstanbul’ da Arnavut Met lakaplı uyuşturucu baronu Met Kanani yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen ikinci bir operasyonda Emniyet'te sorgusu süren çete üyesinin ifadesiyle Skunk tohum üretilen uyuşturucu serası ortaya çıkarıldı.

Arnavut Met'in serası ortaya çıktı

İEM Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta Balkan uyuşturucu rotasının önemli kısmını elinde tutan "Arnavut Met" lakaplı Met Kanani çetesine, Muğla ve İstanbul'da operasyon düzenlemiş, Arnavutluk'tan Türkiye'ye uyuşturucu Skunk getiren şebeke üyesi 6 şüpheli ve Baron Kanani yakalanmıştı. Milas'taki bir depoda yapılan aramalarda ise 1 ton 100 kilo uyuşturucu ele geçirilmişti.

Soruşturmayı devam ettiren narkotik polisi, örgütün İstanbul ayağında, şebeke üyelerinden uyuşturucu alan bir şüpheli yi takip ederek Kanani'nin yakalandığı gün eş zamanlı olarak Çamlıca gişelerinde gözaltına aldı. Şebeke üyesi Tuncay A.'nın otomobilinde 24 kilo Skunk ele geçirdi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu süren şüphelilerden elde edilen bilgiler ışığında Tuncay A.'nın uyuşturucu depolayıp ürettiği belirlenen bir depoya baskın düzenlendi. Basılan adreste ekipler uyuşturucu yetiştirilen bir serayla karşılaştı. Özel düzenekler kullanılarak, ısıtılan, havalandırılan ve ışıklandırılan depodaki serada 218 kök Hint keneviri ele geçirildi. (milliyet.com.tr)

Haberin Devamı