Gazete Vatan Logo

Arnavut kaldırımı Londra asfaltı oldu!

Kartal Belediyesi’nin ilçedeki Atalar Caddesi’nde yaptığı asfalt çalışması şaşırttı.

Arnavut kaldırımı Londra asfaltı oldu!

Görsel açıdan oldukça sevimli görünen ve vatandaşların daha rahat kullandığı parke taşlarla kaplı (Arnavut kaldırımı olarak bilinir) caddenin asfaltla kaplanması sadece bölge sakinlerini değil fotoğrafları gören herkesin tepkisini çekti. Fotoğraflarda parke kaplı Atalar Caddesi’nde bir çökme olmadığı açıkça görülmesine rağmen yapılan çalışma vatandaşları çileden çıkardı. Çalışmanın tamamlanmasının ardından ortaya hiç bir özelliği ve görselliği olmayan dümdüz bir cadde görüntüsü çıktı.

Binlerce kişi tepki gösterdi

Kartal Belediyesi’nin yaptığı asfalt çalışmasının fotoğrafları kısa sürede sosyal medya üzerinden yayılarak gündem oldu. Binlerce sosyal medya kullanıcı belediyenin bu adımına tepki gösterdi. Fotoğraflarda oldukça aydınlık görülen parke döşeli sokağın, Kartal Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı çalışanlarınca asfaltlanmasının ardından geldiği son durum da net bir şekilde görülüyor.

‘Bölge halkı istedi’

Kartal Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise asfalt dökülme talebinin Atalar Mahallesi Muhtarı Erhan Gülmüş’den geldiği söylendi. Açıklamada muhtar Erhan Gülmüş’ün bölgede yaşayan vatandaşlarla bir kamuoyu yoklaması yaptığı ve yoklamaya katılanların yüzde 81’inin bölgenin asfaltlanmasını istediği dile getirildi. Belediye açıklamasında yıpranmış ve tamiri mümkün olmayan yolun hendek ve çukurlar oluştuğunu söyledi. Caddede yürüyen vatandaşların zaman zaman yaralandığı ve kazalara sebep olan yolun kış gelmeden asfaltlandığı ifade edildi.

Haberin Devamı