Gazete Vatan Logo

Arkimeet 2014 geleceği sorgulayacak

Arkimeet 2014 bu sene "Ya Sonra?" temasıyla düzenlenecek.

Arkimeet 2014 geleceği sorgulayacak

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Arkimeet 2014 organizasyonu, yalnızca mimarları ilgilendiren bir organizasyonun çok ötesine geçerek hem şehri hem geleceği irdeleyecek hem de size keyifli vakit geçirecek etkinliklere ev sahipliği yapacak.
Arkitera Kurucusu Ömer Yılmaz ve Arkimeet'in resmi sponsoru Vitra adına Selin Uysal'la Arkimeet'te bu yıl nelere tanık olacağımızı konuştum.
Arkimeet bu sene, VitrA öncü sponsorluğunda 19-20 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul’da, Four Seasons Bosphorus'ta “Ya Sonra?” temasıyla yapılacak.
Organizasyonda ödül töreni, pecha kucha adı verilen 400 saniyelik sunumlar, sektörün ünlü isimleri ve medyatik isimler bir arada bulunacak.
ARKIMEET 2014'ün öne çıkan bazı konuşmacıları
Sagrada Família tamamlama projesinin baş mimarı Mark Burry
MIT SENSEable City Lab'ın yürütücüsü Carlo Ratti
West 8'in ortaklarından Martin Biewenga
Multidisipliner tasarımcı Christophe Pillet
Fransız mimar ve akademisyen Odile Decq
Ekonomist Emin Çapa
İletişimci Levent Erden
Gazeteci Özcan Yüksek
Japonca "fiskos" anlamına gelen Pecha Kucha, her bir slaytın 20 saniyede anlatılmaya çalışıldığı, toplam 20 slayt ve 400 saniyeden oluşan yaratıcı bir sunum türü olacak. Bu bölümde medyatik isimler de bulunacak. Organizasyonun ilk günü gerçekleşecek Pecha Kucha bölümünde sürpriz ikramlarla etkinliği takip etmeniz daha da eğlenceli hale getirilecek.
Bu bölümdeki konuşmacılar:
Sedat Bayrak, Mimar
Cem Dinlenmiş, Karikatürist
Hakan Evkaya, Mimar
Elif İnce, Gazeteci
Özgür Mumcu, Gazeteci
Derin Sarıyer, Tasarımcı
Nevzat Sayın, Mimar
Harun Tekin, Müzisyen
"Ya sonra?" temasıyla gerçekleşecek bir de ödül töreni olacak. Ömer Yılmaz, jürinin onayından geçen öykülerin Alef Yayıncılık tarafından kitap haline getirileceğinin de müjdesini verdi.
“Türkiye'nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu” da Arkimeet kapsamında verilecek. smart City olmak için gelişimine devam eden Amsterdam'a giden Elif Yılmaz, günümüz teknolojisi gözönüne alınarak, kent ve insan ilişkisinin geldiği noktayı ve iletişim araçlarının kentleri ne derece yaşanabilir kıldığını araştıracak.
Aynı zamanda bir ilki gerçekleştirerek Arkimeet 2014'te Türkiye'deki tüm Mimarlık okulları incelenecek. "Kampüste Neler Oluyor?" etkinliğinde bir mimar 50 günde 100 mimarlık okulunu gezerek tespitlerini paylaşacak.
Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından her sene verilen Genç Mimar, İşveren ve Yapı Malzemesi Ödülleri de ARKIMEET 2014 kapsamında düzenlenecek Ödül Töreni ile sahiplerini bulacak.
Etkinliğin ayrıntılı programı:
Bengü Öner - Milliyetemlak

Haberin Devamı