Gazete Vatan Logo

Arkeolojiye ‘Sahabe’ uzmanı ilahiyatçı başkan

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde yeni atamalar tartışılıyor. Üniversitenin sosyal bilimler kürsülerine alınan 8 akademik kadrodan 5’i ilahiyat mezunu

radikal.com.tr’nin haberine göre Sosyoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Zülküf Kaya, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Felsefe Bölümü Başkanı Doç. Dr. İbrahim Bor, aynı yerden mezun. Doktorasını ise yine aynı üniversitede ‘İlahi Kelamın İmkan ve Tabiatı’ üzerine vermiş.

‘Tuhfe-i Recebiyye’

Tarih Bölümü’ne alınan Yrd. Doç. Zübeyr Akçe, doktorasını Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı’nda ‘İsmail Hakkı Bursevi’nin Tuhfe-i Recebiyye’ adlı eserinin metin incelemesini yaparak tamamlamış. Doç. Dr. Mehmet Akbaş, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Yine Felsefe Bölümü’ne araştırma görevlisi olarak alınan Muhammed Fatih Kılıç, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu.

Bir süre önce üniversitede yaşananlara, kendisine uygulanan mobbinge isyan eden Harvard Arkeoloji Bölümü mezunu Yrd.Doç. Dr. Güner Coşkunsu arkeoloji bölüm başkanlığı görevinden alınmıştı.

Arkeoloji bölümü başkanlığına ise Doç. Dr. Mehmet Akbaş getirildi. Marmara Üniversitesi İlahiyat mezunu Akbaş İslam Tarihçileri Derneği yönetiminde de yer alıyor. Yüksek lisans tez konusu ise ‘Sahabenin İslam’ı Tebliği (Suriye Bölgesi)’. Akbaş’ın arkeoloji ile ilgisi olmayan tebliğlerinden bazılarının başlıkları ise şöyle; “Seyfullah Lakabının Halid b. Velid’in Cihadına Yansıması’, ‘Hz. Ömer Dönemindeki fetihlerin ardından gerçekleştirilen tebliğ faaliyetleri’, ‘Fetihlerden Sonra Suriye Bölgesine Yerleşen Sahâbîlerin Mescidlerdeki İlmî Faaliyetleri.’

Haberin Devamı