Gazete Vatan Logo

Arkadaşlarını yem yapmışlar!

Tunceli-Ovacık kırsalında düzenlenen operasyonda öldürülen TKP/ML-TİKKO’nun Türkiye’deki 2 numaralı ismi Cumhur Sinan Oktulmuş kurtulmak için örgütün başka bir grubunu çatışmaya çekmiş

Arkadaşlarını yem yapmışlar!

Tunceli’nin Ovacık kırsalında yapılan operasyonda TKP/ML-TİKKO üyesi 6 terörist öldürüldü.

Ovacık sınırlarındaki Mercan Dağları’nın eteklerinde bulunan Işıkvuran ile Şahverdi köyleri arasındaki bölgede, bir grup TKP/ML-TİKKO üyesinin askeri karakollara yönelik silahlı eylem yapmak için hareket halinde olduğu belirlendi. 3 gün önce sabah saatlerinde, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Harekât (JÖH) timleri, bölgeye hava destekli operasyon başlattı. Dün sabah Gece saatlerinde, Şahverdi kırsalında ormanlık alanda terörist grubun tespit edilmesiyle çatışma çıktı. Önceki gün sabah saatlerinde 6 terörist öldürüldü.

Bu kişilerden ‘Yusuf’ kod adlı 33 yaşındaki İlker Tezer’in örgütün Ovacık sorumlusu, ‘Deniz Doğan’ kod adlı 35 yaşındaki Cumhur Sinan Oktulmuş’un ise örgütün Türkiye’deki 2 numaralı ismi olduğu bildirildi. Tezer ve Oktulmuş, ‘terör arananlar listesinin turuncu kategorisi’nde bulunuyordu.

Liderler kaçacaktı

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, teröristlerin kendilerini kurtarmak için arkadaşlarını yem olarak kullandıklarını söyledi. Yaşananların detaylarını ise şöyle anlattı: Önce terörist grup ile temas sağlanıyor. Gruptan biri yaralanıyor. Yaralı veren grup başka bir grubu bölgeye çağırıyor. Ancak bu çağrı ateş baskısı, sağdan, soldan manevra gibi ya da başka bir hareket tarzı değil, direk yeni gelen grubu ateşin içine sokmak ve bu hengamede kendilerini kurtarmak için. Güvenlik kuvvetleri ise gelen grubu etkisiz hale getiriyor. Tabii, aldıkları tedbirlerle lider grubunun da kaçmasına izin vermiyorlar. İlk yaralanan ve daha sonra ölen turuncu liste ve sözde lider. İşte lider dedikleri bu adam kendi canını kurtarmak için diğerlerini harcıyor. Ama nafile. Geriye terörün birbirini harcadığı gerçeğe dair bir hikaye kalıyor.

Haberin Devamı