Gazete Vatan Logo

Arkadaşları, pistteki tümsekler yüzünden öldüğünü iddia etti

KÖRFEZ Pisti’nde dün sıralama turlarının yapılması gereken, ancak önceki günkü kaza nedeniyle iptal edilen Türkiye Pist Şampiyonası için Sinan Sofuoğlu ile hazırlanan yarışçılar Erdal Karabulut, Kasım Şahin ve Ercan İşcan kazayla ilgili şok iddialarda bulundu.
Motosikletçiler, arkadaşlarının takla attığı yerde zeminin yarışa uygun olmadığını ileri sürdü: “Kaza nedeni yol üzerindeki tümsekler. Pistteki tümsek nedeniyle hakimiyetini kaybedip düştü. Yüzde yüz pist hatası olduğunu düşünüyorum. Birçok yer engebeli. Sporcu pistten çıkınca çevre de önemlidir. Burada kros pisti gibi çimen, çamur ve toprak var. Kesinlikle kum havuzu da olması gerekir.”



Avrupa’da ölmezdi

Avrupa ülkelerindeki pistlerde 350 kilometre hız yapıldığını söyleyen Karabulut, “Yurt dışında 330 ile düşen sporcular kalkıp seyircileri selamlıyor. Bizde 250 ile düşüldüğünde ölüm oluyor” diye konuştu. Sofuoğlu’nun motosiklet yarışçısı arkadaşlarından Kasım Şahin de “Kayma yeri yok. Düştüğünde duvara çarpıyorsun. Çok yamalı yerler var. Türkiye Şampiyonası için burası yeterli değil” dedi. Yarışçılardan Ercan İşcan ise pistin 17 Ağustos depreminde zarar gördüğünü, asfaltının yenilenmediğini ve pistin bozuk olduğunu söyledi.

Haberin Devamı