Gazete Vatan Logo

Arkadaşının ölümüne neden olan sanığa 9 yıl hapis cezası

Arkadaşının ölümüne neden olan sanığa 9 yıl hapis cezası

ESKİŞEHİR’de birlikte içki içtiği arkadaşı 21 yaşındaki Turgay Emre Durkal’ı şakalaşırken pompalı tüfekle öldürmek suçundan yargılanan 20 yaşındaki Vedat Uyar, 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay geçen 13 Kasım’da Zafer Mahallesi Gölbaşı Sokak’ta meydana geldi. Vedat Uyar evde birlikte içki içtiği arkadaşı Turgay Emre Durkal’ı şakalaşma sırasında pompalı tüfeğin ateş alması sonucunda başından vurdu. Uyar daha sonra bir arkadaşıyla birlikte Turgay Emre Durkal’ı otomobille yakındaki hastaneye götürdü. Arkadaşının öldüğünü öğrenen Vedat Uyar polisler gelmeden hastaneden kaçtı. Daha sonra yakalanan Uyar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmada Vadat Uyar olayın kaza sonucunda meydana geldiğini öne sürdü. Uyar, "Olay gecesi arkadaşlarla alkol alıyorduk. Yan odaya uzanmak için geçen Turgay Emre Durkal’ın yanına gittim. Kendisini gıdıkladım ve şaka yaptım. Bu sırada duvarın yanındaki tüfeği gördüm. Tüfeğin orada ne aradığını sordum ve elime aldım. Elime almamla birlikte tüfek ateş aldı. Turgay Emre kafasından yaralanmıştı. Kendisini hemen kucaklayarak dışarıya çıkardım. Yoldan geçen bir araba ile hastaneye götürülmesini sağladım. Ben arkadaşımı kasten öldürmedim. Olay yanlışlıkla olmuştur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ölen Turgay Emre Durkal’ın annesi Ayten Durkal ile babası Refik Durkal, oğullarının kasten öldürüldüğünü, sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, olayın ’bilinçli taksirle adam öldürme’ olduğuna kanaat getirerek Vedat Uyar’ı 9 yıl hapis cezasına çarptırdı.