Gazete Vatan Logo

Arka Sokaklar 12 yıl daha devam eder

Arka Sokaklar’ın sevilen isimleri Zafer Ergin ve Oya Okar rollerini oynamaya doyamadıkları için dizinin 12 yıl daha devam edeceğini söylüyor.

Arka Sokaklar 12 yıl daha devam eder

Arka Sokaklar seti, ekranda göründüğü gibi süratli ve aksiyon dolu mu?

Zafer Ergin: Setimizin de aksiyonu boldur. 12 senenin vermiş olduğu pratiklik, avantaj ve oturmuş bir sistem olduğundan herşey programlıdır. Önümüzdeki 12 sene daha böyle olacağını düşünüyorum. Çekimlerimiz süratle yapılıyor. Yönetmenimizin bunda katkısı çok.

Oya Okar: Bu diziye gireli üç sezon oldu ama hala inanamıyorum bu sürate. Çünkü günde 26 saat set yapan oyunculardandım. İnsan üstü bir çabayla çalışırken bu sete gelmek ve böyle bir ortamla karşılaşmak cennet gibi bir şey oldu. Bir süre süratten başım döndü ama sonra alıştım.

Arka Sokaklar gibi uzun soluklu ve oturmuş bir işe dahil olmak bir avantaj mı?

O.O: Aksine böyle oturmuş bir işe sonradan dahil olmak çok zordur. Çünkü set içinde herkes birbiriyle bir dil oluşturduğu için kimse birbirine bir şey söylemeden anlaşabiliyor.

Z.E: Aramıza yeni biri katıldığında asla yabancılık çekmez. Vücudumuzun başka bir uzvu gibi olur bir haftada. Ama bu dizideki herkes birbirini çok iyi bildiği için çok rahat anlaşıyoruz.

Haberin Devamı

12 yıldan beri aynı dizide ve aynı rolde oynamaktan sıkılmadınız mı?

Z.E: Her güne oyuna yeni şeyler katmak heyecanıyla uyanıyoruz. Oynarken aldığımız keyfi izleyenlerin aldığını görmek gibi ekstra bir keyfimiz de oluyor. Bunun için asla bıktığımı hissetmiyorum.

Oyunculuk bir meslek rol sette biter dışarı taşınmaz

12 yıllık bu istikrarın sırrı nedir?

Z.E: Oyuncular role ve oynamaya doymazlar. Her gün yeni bir şey yapmanın ve kendini tatmin etmenin yarattığı bir hissimiz var. Bu yüzden bir 12 yıl daha bu diziye ve rollerimize doymadan, sıkılmadan oynarız.

O.O: Dizideki hikayelerimiz üçüncü sayfa haberlerinden yola çıkarak yazılıyor. Bu durumlar değişmediği sürece de anlatacak hikayemiz bitmiyor.

Rolünüzün etkisinde kaldığınız oluyor mu?

Z.A: Oyunculuk bir meslektir, rolünüzü oynarsınız ve biter, dışarıya taşınmaz. Bunun bilincinde olunması ve oyuncunun buna göre davranması lazım.

Senarist Ozan Yurdakul

Dizide insani çizgiyi koruyoruz

Arka Sokakların başarısını nasıl açıklarsınız?

Haberin Devamı

Arka Sokaklar’ın başarısını ve istikrarını, başta Türker İnanoğlu ve Ahmet Yurdakul olmak üzere projeye ilk günden beri yön veren büyük tecrübeye bağlıyorum. Oyuncularımız, yönetmenimiz ve set ekibimizle senaryonun uyumlu çalışmasının payı büyük.Senaryoları yazarken, hikayelerimizi güncel ve toplumdaki herkesi ilgilendirecek konulardan seçmeye dikkat ediyoruz.Dizide, öncelikle ve her zaman insani ve vicdani çizgiyi korumaya çalışırız.