Gazete Vatan Logo

Arıoğlu'ndan 'hayali' savunması

Arıoğlu, ihracatta KDV iadesi inceleme sonuçlarının, ihracatın yüzde 50’sinin hayali olduğu anlamına gelmediğini söyledi


Gelir İdaresi Başkanvekili Osman Arıoğlu, gelirler kontrolörlerinin ihracatta katma değer vergisi (KDV) iadesi inceleme sonuçlarının, ihracatın yüzde 50’sinin hayali olduğu anlamına gelmediğini söyledi. Arıoğlu, 2006 yılında kontrolör incelemelerine konu olan KDV iade taleplerinin yüzde 55’inin reddedilmesiyle ilgili değerlendirmesinde, bunun denetimlerde ne kadar isabetli hareket ettiklerini ortaya koyduğunu vurguladı.

Kriterlerimiz doğru

İnceleme sonuçlarının bazı çevrelerce “ihracatın yüzde 50’si hayali” şeklinde yorumlandığına işaret eden Arıoğlu, şunları söyledi: “İhracatta KDV iadeleri teminatla alınabilir, yeminli mali müşavir raporu ile alınabilir ya da inceleme sonucuna göre alınabilir. Bazen de idaremizin gerekli gördüğü durumlarda, KDV iadesi öncesi veya sonrasında inceleme yaptırılabilir. Biz, gelişen teknoloji ve artan personel istihdamına paralel, incelemeye aldığımız rakamları her geçen gün artırıyoruz. Çıkan sonuçlar, Türkiye’de yapılan ihracatın yüzde 50’sinin hayali olduğu anlamına gelmez. Bu her şeyden önce ihracatçılarımıza büyük haksızlıktır. Bu rakamlar, bizim seçim kriterlerinde ne kadar isabetli davrandığımızı gösterir.”

Sadece 1.7 mİlyar YTL’lİk ihracatIn % 55’İ red edildi

KDV iade taleplerinin yüzde 55’inin reddedilmesi ile ilgili verileri VATAN, “Hayali ihracat da rekor kırdı” başlığıyla vermiş ancak tüm ihracatçıların değil sadece 1.7 milyar YTL’lik talebin yüzde 55’inin iade edildiğini vurgulamıştı.

Haberin Devamı