Gazete Vatan Logo

Arınç'tan Akman'a çağrı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç istifada ısrarlı

ANKARA- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ege İlleri 2. Tanıtım Fuarı’na katıldı. Arınç, daha sonra gazetecilerin RTÜk Başkanı Zahid Akman’la ilgili sorularını yanıtladı. Deniz Feneri davasıyla bağlantılı soruşturmayla ilgili 18 kişinin mal varlığına ihtiyati tedbir kararı konulduğu anımsatılarak, “RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın istifasının gerekip gerekmediğinin” sorulması üzerine Arınç, şunları söyledi:


YARGI SÜRECİNDE: Deniz Feneri’nin Almanya’da mahkumiyetle sonuçlanan davasının Türkiye’de bağlantısı olduğu iddiasıyla Türkiye’de bazı kişilerle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir soruşturma başlattığını biliyoruz. Bu soruşturma kapsamında söylediğim olay gerçekleşmiş. Bu tamamen yargı süreciyle ilgili bir konudur. Yargı süreci dilerim ki en kısa zamanda ve en güzel şekilde sonuçlanır. Biz Almanya’daki Deniz Feneri davasının, Türkiye ile ilgisi ve bağlantısı olup olmadığını öğreneceğiz. Bir yargı kararına ihtiyacımız var. Onun da en adil şekilde gerçekleştirilmesini ümit ediyoruz. Ben

YAKIŞANI YAPMALI: Habertürk televizyonundaki konuşmamı tekrarladım. Bu doğru olandır. Bir başkasının bunu başka türlü söylemesi veya tekzip etmesi, beni ilgilendirmez. Ben söylediğimin ne olduğunu biliyorum. Bunu tekrar açıklıkla ifade etmiş olayım. Dolayısıyla bu yargı süreci içinde Akman’ın benim söylediğim söz çerçevesinde belki ondan daha farklı olarak gelişen durum karşısında bir an önce kendisine yakışanı yapması lazım.

ATAMASINI BEN YAPMADIM: Bir defa Akman benim bürokratım değil. Atamasını ben yapmadım. Sayın Başbakan da yapmadı. Hükümetimiz de yapmadı. Dolayısıyla gerektiği zaman onu görevden almak, imkanına sahip değilim. Sayın CHP milletvekilleri bunu bilmiyorlarsa şunu yapabilirler, bir kanun değişikliği ile ’RTÜK üyeliklerine Bakanlar Kurulu tarafından atama yapılması gerekir. Meclis atama yapmasın’ diyorlarsa ben bunu saygıyla karşılarım. Bunun gereği yapılır. Ondan sonra da atamasını yaptığımız insanları gerektiğinde nasıl görevden alabileceğimizi herkes görmüş olur. RTÜK üyeliklerine seçim TBMM tarafından yapılmaktadır. Ne benim ne Sayın Başbakanın ne Akman ne de bir başkasını doğrudan görevden alması mümkün değildir.

YETKİYİ VERİN: ’Hala bir bürokratı bile görevden almayan Başbakan Yardımcısı’nın kendisi istifa etsin’ diyorlar. Bu kadar sulu, yanlış, saçma sapan bir şey de olamaz. Bana o yetkiyi verin, ne yapacağımı size göstereyim. Öyle bir yetkim yok. Ben sadece yargı sürecinde etik olarak Sayın Akman’a ne yapması gerektiğini söyledim. Bütün beklediğim şey, titiz bir yargı sürecinden sonra Almanya’daki Deniz Feneri davası’nın Türkiye ile bağlantısını çok açık biçimde görebilmektir. Burada da yanlış yapanlar varsa, suç işleyenler varsa, şüphesiz onların cezalandırılması kamuoyunu tatmin edecektir. Ancak böyle bir bağlantı bulunmuyorsa veya bulunamıyorsa, yeterli deliller de yoksa o zaman yapacağımız şey, bu ismi geçen, üzerlerinde spekülasyon yapılan, itham edilen insanların tekrar saygın birer kişi olarak kamuoyunda selamlamaktır. Ben bu konda Başbakan’la görüşmedim.


Haberin Devamı