Gazete Vatan Logo

Arınç'ın azarladığı çiftçi

"65 yaşındayım. Kimse beni bu yaşıma kadar yalancılıkla suçlamadı”

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın dün Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki kongrede, “Öldük bittik, sizden çare bekliyoruz” dediği için azarladığı çiftçi Süleyman Aksu DHA'ya konuştu. 65 yaşındaki Aksu, “Kongreye gittim, orada güllük gülüstanlık bahsediyorlardı. Benim vilayetimde üzüm ayak altında, onu ifade ettim. Bana ‘kalk ayağa’ dedi, ‘sen yalan söylüyorsun’ dedi. Ben de ‘yalan söylemiyorum’ dedim. 65 yaşındayım. Kimse beni bu yaşıma kadar yalancılıkla suçlamadı” dedi. MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan ise “AKP iktidarı her sene çiftçiye hakaret amacı taşıyan yeni bir slogan ortaya koymakta son derece maharetli” dedi.

Manisa Turgutlu'da dün akşam yapılan AKP ilçe kongresinde, Manisa AKP Milletvekili Bülent Arınç'ın, “Öldük bittik, sizden çare bekliyoruz” dediği için azarladığı ve daha sonra apar topar salondan çıkarılan Musacalı Köyü'nden çiftçi Süleyman Aksu DHA'ya konuştu. Soruları yanıtlayan 65 yaşındaki çiftçi Aksu, şunları söyledi:

“Kongreye gitti, orada güllük gülüstanlıktan bahsediyorlardı. Benim vilayetimde üzüm ayak altında, onu ifade ettim. Bana (kalk ayağa) dedi, (sen yalan söylüyorsun) dedi. Ben de (yalan söylemiyorum) dedim. 65 yaşındayım. Kimse beni bu yaşmıma kadar yalancılıkla suçlamadı. Bana (sen CHP yanlısısın) dedi. Ben (değilim, en az senin kadar AKP'liyim, bu kongrenin yarısı beni tanır) dedim. Olaydan sonra çok kötü oldum. Azarlanmayı hak etmedim. Turgutlu Belediye Başkanı AKP'li Serhat Orhan, Manisa İl Genel Meclisi Üyesi AKP'li Cemal Ölmez, AKP'li Mustafa Muharrem Aksoy geldi. (Arınç adına özür diliyoruz) dediler. (Yanlış oldu) dediler. Oturduk birlikte çay içtik. Benim kimseden korkum yok, çiftçinin yaşadığı sıkıntıyı anlattım.”

MÜSTEMLEKE VALİSİ GİBİ

Çiftçi ve AKP'li Bülent Arınç arasında yaşanan tartışmaya, MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan'dan da tepki geldi. MHP'li Orhan, şunları söyledi:

“AKP iktidarı her sene çiftçiye hakaret amacı taşıyan yeni bir slogan ortaya koymakta son derece maharetli. Dün Turgutlu'da yaşanan da böyle bir beceriydi. Sloganı da Sayın Bülent Arınç'ın ağzından ifade bulmuş olan, ‘kalk ayağa’ komutuydu. Artık bu iktidar, şımarıklığını, sandıktan yüksek oranda oy alarak çıkmayı bu millete, çiftçiye, fakire, fukaraya hakaret etme vesilesi olarak gördüğünü ispat etmiştir. Geçim derdinde olan Manisa çiftçisi şehirlerini ziyaret eden Türk siyasetinin önemli şahsiyeti TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'a sorunlarını aktarmak isterken yalancılıkla suçlanmış, hakarete maruz kalmıştır. Bu hakareti, çiftçimize reva görülen bu müstemleke valisi üslubunu şiddetle protesto ediyor ve kınıyorum. Hakarete maruz kalanları susturma işgüzarlığı içerisinde olanları da uyarıyor, vatandaşı susturmak yerine bu enerjilerini onların sorunlarının çözümünde kullanmalarını tavsiye ediyorum. Tüm çiftçileri Sayın Bülent Arınç'ın da ifade buyurduğu gibi bu unutulmuşluğa, vurdumduymazlığa karşı ayağa kalkmaya davet ediyorum.”

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR

Turgutlu'da çiftçiyi azarlayan Manisa AKP Milletvekili Bülent Arınç'a bir tepki de CHP'den geldi. Manisa CHP Milletvekili Şahin Mengü, çiftçinin içinde bulunduğu sıkıntıyı anlatmaya çalışan Musulcalı Köyü'nden Süleyman Aksu'ya ‘yalancısın’ diyen AKP'li Arınç'a Atatürk'ün sözleriyle yanıt verdi. Mengü şöyle konuştu:

“Arınç’ın köylü vatandaşa ‘kalk ayağa, söyle bakalım’ diye hitap edilemeyeceğini bilmesi gerekir. Üzülerek belirtmeliyim ki, hukuk fakültesinden mezun olmak insandaki cehaleti gidermiyor. Bir gün parlamenterlik her milletvekili için biter. Sıradan vatandaş olarak sokağa çıkamayacak hale gelirsiniz. Sayın Arınç ‘ananı al da git’ diyen Başbakan’ı değil bugün yaşadığı özgürlükleri borçlu olduğu Mustafa Kemal Atatürk'ü kendisine örnek alsaydı, böyle sert bir üslupla vatandaşı terslemezdi. Unutulmamalıdır ki, köylü milletin efendisidir.”

AKP YÖNETİCİLERİNİN SİNİRLERİ BOZULMUŞ

Haklı yalancılıkla suçlamanın utanmazlıkla itham etmenin, köylünün sorunlarını bilmemekten öte görmemezliğe gelerek, derdini anlatan köylüye ‘utanmaz’ demenin ‘siyasi utanmazlığın ta kendisi’ olduğunu belirten Şahin Mengü, şöyle devam etti:

“Görülüyor ki, Başbakan dahil, AKP kadrolarının tüm yöneticilerinin sinirleri bozuktur. AKP kadrolarının Şaban Dişli, Gaziantep, Deniz Feneri, Zahit Akman, SPK Başkanı ve arkası gelecek birçok olaydan dolayı sinirleri bozuktur. Görülüyor ki medyanın yaptığı eleştirilere tahammül edemeyenler, artık kendi partililerinin dahi eleştirilerine katlanamaz duruma gelmiştir.”

NE OLMUŞTU

Geçen pazar günü Turgutlu Belediyesi Konferans Salonu'ndaki AKP Turgutlu İlçe Kogresi'ne katılan ve katılımın azlığından yakınan Bülent Arınç'a Çiftçi Aksu, “Çiftçi mağdur, haline bakın, piyasanın haline bakın. Bir Ak Partili olarak teessüf ediyorum” dedi. Bunun ardından ikili arasındaki diyalog şöyle sürdü:

Arınç, “Tesüf ediyorsun, isminiz ne, neredensiniz?”

Aksu, “Musulcalı Köyü'ndenim”

Arınç, “Bittimi sözünüz?”

Aksu, “Bitmedi. Borcumuzu ödeyemez duruma geldik Başkanım. Evet sözüm bitti.”

Arınç, “Geçen sene üzümden, üzüm fiyatlarından şikayetçi miydiniz Süleyman Bey? Seni memnun etmek mümkün değil, sözlerinizden belli.”

Aksu, “Bir AK Partili olarak ben sizden bir çare bekliyorum”

Konuşmasını sürdüren Arınç, “Anladım otur. Bakın bunlar doğru olan şeyler değil. Geçen yıl 3 YTL'ye kadar üzüm satıldı. Geçen sene hiç kimse kalkıp bize böyle ne hesap sordu ne de Allah muhafaza teşekkür etti. Ama siz daha lafın başında ‘öldük bittik’ derseniz, ben sizin Ak Partililiğinizden şüphe ederim. Kafanızı açın, bizim kavgamız çiftçi ile değil, çiftçi görüntüsü altında provokasyon yapmak isteyen gafiller ile ilgili. Hiçbir şey öldük bittik değildir. Öldük bittik diyen varsa burada lütfen Ak Parti'nin dışına çıksın ve kendisini hayata döndürecek bir partiyi en kısa zamanda bulsun, onun için çalışsın. Yalan söylüyorsunuz. Bu kadar utanmazlık olur mu? Bu nasıl saçma bir şey. Ne demek öldük bittik” dedi.

Çiftçi Aksu, Arınç'ın bu sözleri üzerine yine “Teessüf ederim” dedi. Arınç da “Baştan teessüf ettin zaten, sonradan söylemene gerek yok” diye karşılık verdi. Aksu, “Burada herkes biliyor ama kimse sesini çıkartmıyor” diye devam etti. Arınç “Herkes için söylüyorum o zaman. Biz veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bak beni oruçlu ağzımla çok konuşturma” diye çıkıştı. Çiftçi Aksu'nun konuşmak istemesi üzerine Arınç, “Lütfen lütfen hadi hadi konuştun konuşacağını. Şimdi beni dinle” dedi. Aksu'nun “Ben senin kadar Ak Partiliyim” demesi üzerine de Arınç, “Ak Partili gibi konuş o zaman. Mübarek oruç saatinde iftar saatinde bu kadar olmaz” dedi. Aksu'nun “Bana kimse yalancı diyemez” sözlerinin ardından Arınç'ın, “Tamam, hadi bakalım” demesiyle çiftçi Süleyman Aksu'nun yanına gelen partililer oturduğu yerden kaldırarak, kongrenin yapıldığı salondan dışarı çıkarttı.

Haberin Devamı