Gazete Vatan Logo

Arınç’a tepki MHP’den: En büyük anti kahraman

Eski Başbakan Yardımcısı Arınç’ın FETÖ ile ilgili açıklamalarının yanı sıra “AK Parti MHP’lileşmemeli” şeklindeki sözlerine MHP sert tepki gösterdi

Arınç’a tepki MHP’den: En büyük anti kahraman

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı FETÖ’yü aklamaya çalışmakla suçladı. Arınç’ın “AK Parti MHP’lileşmemeli. Benim MHP’nin anladığı anlamda milliyetçiliğe itirazım var” şeklindeki sözlerine yazılı açıklamayla yanıt veren Büyükataman, “PKK’sever Arınç”, “PKK ve FETÖ muhibi Arınç” ifadelerini kullandı. Büyükataman şunları kaydetti:

Siyasete yeniden atılmak için MHP üzerinden gündeme gelmeye çalışan, Türk siyasi tarihinin en büyük anti kahramanı Bülent Arınç’tır ve yeni nesil siyasetçiler için ne yapılmaması gerektiği konusunda en önemli tarihi kişiliktir. Hatırlanacağı üzere; Bülent Arınç, Paris’te 3 PKK terör örgütü üyesinin öldürülmesinin ardından, ‘Böyle ölmeyi hak etmediler’ ve ‘Üzüldüm’ açıklamaları yapmış, bölücübaşını aklamaya çalışmış, terör örgütü üyelerinin dağa çıkmalarını kendince haklı bulmuştu. Bülent Arınç ‘Fetullah Gülen Hocaefendi Bir deniz feneri gibi yolumuzu aydınlatıyor’ diyen kişidir.

‘Görevi darbeyi aklama’

7 Haziran’dan 1 ay önce çıkıp Ankara’nın parsel parsel satıldığını söyleyip 8 Haziran’da dut yemiş bülbüle dönen Arınç değil midir? Sahte suikast yalanıyla Arınç sayesinde FETÖ, Türk Devletin mahremi olan Kozmik Oda’ya girmedi mi? ‘Damadımın bir gün tamamen aklanacağını, tertemiz beraat edeceğini imanım kadar biliyorum’ diyen Arınç FETÖ’cülere hangi mesajı vermektedir? Yine aynı tv programında Arınç; ‘Ben şundan çok eminim, bu 80 milyonluk kitlede belki 80 kişi haricindeki herkes Fethullah Gülen’in belki bir dini lider olarak, belki eğitim hizmetlerinin güzelliği karşısında bir sempati beslemiş olabilir’ demektedir. Anlaşılan odur ki; daha önce PKK’lı teröristleri aklama ve parlatma oyununun figüranı olan Arınç’ın yeni görevi FETÖ hain darbe girişimini aklamadır.

Haberin Devamı

Arınç: Beni yok etmek istediler

Bülent Arınç önceki akşam Habertük televizyonunda katıldığı programda, “Ak Parti’nin üç büyük kurucusundan biri sayılan bir insanım ama partiden ayrıldıktan sonra beni kuruculuktan çıkardılar. Elbette kırıldım, böyle saçmalık olur mu? Eksik olmasın bu konuyu bitiren Sayın Cumhurbaşkanı oldu. Küsmedim ama üzüldüm. Hepsi malum belli kişiler. Onlar kendilerini biliyorlar. İsimlerini söylersem iyice küçülmüş olurlar. Beni yok etmek istediler, çünkü ben güçlü bir insanım” dedi. Arınç, AK Parti’nin eski ağır isimleriyle yeni bir siyasi hareket başlatacakları iddiası için “Safsata” dedi.

Haberin Devamı