Gazete Vatan Logo

Arınç'a AKP'den itiraz geldi!

'Arınç empatiyi aştı'

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar. gündem değiştiren tartışmayla ilgili düşüncelerini sosyal medyada paylaştı. Tayyar, “Hukuksuzluğa karşı dağı adres göstermek empati boyutunu aşar, iki yanlışdan bir doğru çıkmaz” diye twiet attı. Tayyar, bir takipçisinin “Her işkence gören, her hukuksuzlukla karşılaşanın dağa çıktığı bir dünyada önce dağı adres gösterenler yaşayamaz” biçimindeki mesajını da “retweet” yaptı.

Arınç, Kanaltürk’teki “Ankara’nın Nabzı” programında soruları yanıtlarken, “Ben bir BDP’li kadın milletvekiline çok kızıyordum, çok beddua ediyordum. Halen milletvekili bu insan ama onunla ilgili bir hatırayı dinledim, şimdi artık kızmıyorum. Çünkü 17 yaşındaki bir genç kızken Diyarbakır Cezaevi’nde o kadar ahlaksızca işkenceye maruz kalmış ki o kadar kendisini zorlamışlar ki ben de aklıma gelse dağa çıkardım” demişti.

‘Boşboğazlık yapamazsınız’

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan ise Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Ben de dağa çıkabilirdim” sözünü şiddetle kınadığını belirterek, “Sayın Arınç’ın kullandığı dil BDP’de siyaset yapmaya hazırlananların kullandığı bir dildir” dedi. “Emekli olacak olmanın getirdiği kızgınlıkla bunları yapıyorsa, önce o devlet görevinden istifa etmesi gerekir” diyen Adan, “Hem o koltuklarda oturup hem de o boşboğazlıkları yapamazsınız” dedi.

Bülent Arınç’ın “empati” yapmayı alışkanlık haline getirdiğini belirten Adan, “Ama ne hikmetse empati duyguları hep bölücü yıkıcı millet devlet düşmanı terör yandaşları lehine sonuçlar çıkıyor. Biz Sayın Arınç’ın herhangi bir gün bir şehit ailesi, bir gazi, terörle mücadele eden polis veya asker için empati duygularını kamuoyuyla paylaştığını görmedik. Belki onlar için de empati yapıyordur; ancak öyleyse bile bu duygularını kamuoyuyla paylaşmaya değer bulmadığı açıktır” diye konuştu.

Sözü edilen devirlerde on binlerce ülkücünün o işkence tezgâhlarından geçtiğini, onların hiçbiri dağa çıkmadığı gibi kamuoyunun Arınç’ın ülkücülerle ilgili bir empati duygusu olup olmadığını öğrenemediğini aktaran Adan, “Bu yaklaşım yanlış bir yaklaşımdır. Devlet adamları ağzından çıkan sözün nereye varacağını bilmelidir. Devlet görevi yapan insanların teröristlere empati duygusu beslemek gibi ne insani ne de ahlaki bir görevi vardır; tam aksine bu insanlık dışı bir siyaset olmuş olur. Çünkü terörizm, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur” dedi.

Haberin Devamı