Gazete Vatan Logo

Arif V 216 benim en iyi filmim

Cem Yılmaz’ın beklenen filmi Arif v 216 vizyona girdi. Türk Sineması’nın pek çok ünlü oyuncusunun rol aldığı filmin senaryosu Cem Yılmaz’a ait. Kıvanç Baruönü ise yönetti.

Arif V 216 benim en iyi filmim

Türkiye’nin unutulmayan yıldızlarını beyazperdede hatırlatacak olan “Arif v 216”da Ajda Pekkan, Filiz Akın, Sadri Alışık, Ayhan Işık ve Zeki Müren günümüz oyuncuları ile yeniden hayat buldu. Yıllara meydan okuyan Ajda Pekkan’ı Farah Zeynep Abdullah, Zeki Müren’i Çağlar Çorumlu, Ayhan Işık’ı Şükrü Özyıldız, gönüllerin Turist Ömer’i Sadri Alışık’ı Mert Fırat, Cüneyt Arkın’ı oğlu Murat Arkın ve Filiz Akın’ı ise Maria Anastasiyeva canlandırdı.

Cem Yılmaz ve başarılı oyuncu Ozan Güven’in G.O.R.A. ile tanıştığımız karakterleri, Arif ve robot 216 bir kez daha başrolü üstleniyor. Filmin kadrosunda Arif’in biricik aşkı Ceku rolündeki Özge Özberk, 216’nın gönlünü çalan Seda Bakan da yer alıyor. Ahu Yağtu, geçmiş dönemin kötü kadınlarını aratmayacak Pervin karakteriyle seyirci karşısına çıkıyor. Şarkıcı Mustafa Sandal, Özkan Uğur, Zafer Algöz, Özgür Emre Yıldırım ve Cem Yılmaz’ın ağabeyi Can Yılmaz da filmde rol alan diğer isimler.

Amacı güzel bir film ile iyi hatırlanmak

Arif’in, 216’nın, Pembeşeker’in, Garavel’in ve adını sayamadığımız onlarca karakterin büyülü dünyasına izleyiciyi davet eden filmin lansmanında konuşan Cem Yılmaz, filme ilk tepkilerin aşırı olumlu olduğunu ifade ederek, “Bu film benim yazdığım en iyi senaryodur. Dolayısıyla rahatlıkla en iyi filmimdir” dedi.

Haberin Devamı

Cem Yılmaz muhabirlerin, ‘En iyi filmim diyebilir misiniz?’ sorusuna, ‘Derim tabii. Rahatlıkla yazdığım en iyi, en aklı başında senaryo diyebilirim. Arif V 216 uzun süre gidecek bir film 2025’te bile izlenecek. Amaç güzel film yapmak ve iyihatırlanmak.

Filmin konusu ise şöyle; Robot olan 216, insan olmanın hayalini kurmaktadır. Uzaydan dünyaya çok sevdiği arkadaşı Arif’in yanına gelir ve insan gibi yaşamaya başlar. Sıradan insanlar gibi bir yaşam sürmeye çalışsa da farklılığı kimsenin dikkatinden kaçmaz. Yeni yaşantısını alışmaya çalıştığı sırada aşk da kapısını çalmıştır.