Gazete Vatan Logo

Arefe günü kuaförler açık mı? Berberler ve kuaförler arefe günü ve bayramda açık olur mu?

Sokağa çıkma yasağı 22 Mayıs saat 00.00 ile 26 Mayıs 00.00 arasında uygulanacak. Corona virüsü önlemeleri kapsamında 4 günlük sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle bayram öncesi, vatandaşlar berberler ve kuaförlerin durumunu araştırıyor. Arefe günü berber ve kuaförlerin açık olup olmadığını merak ededenler arama motorlarına yöneldi. Bayram öncesinde İstanbul ve Ankara'da berber, güzellik salonu, kuaför gibi işletmelerin çalışma saatleriyle ilgili düzenleme geldi. Arefe günü kuaförler açık mı? Berberler ve kuaförler arefe günü açık olur mu?

Arefe günü kuaförler açık mı? Berberler ve kuaförler arefe günü ve bayramda açık olur mu?

Arefe günü kuaförler açık mı? Berberler ve kuaförler arefe günü açık olur mu? Ramazan Bayramı nedeniyle kuaförlerin ve berberlerin çalışma günleri ve saatleri gündeme geldi. Corona virüsü nedeniyle yaklaşık 2 aydır kapalı olan kuaförler ve berberler geçtiğimiz haftalarda yapılan kabine toplantısı sonrası normalleşme planlarının ilk adımı olarak açılmıştı. Arefe günü ve bayram ile ilgili kuaför ve berberlerin çalışma saatleriyle ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından açıklama geldi.

AREFE GÜNÜ KUAFÖRLER AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre diğer illerdeki berberler 22 Mayıs Cuma gününe kadar 09.00-21.00 saatleri arasında açık olacak. Arefe günü ve bayram boyunca tüm Türkiye'de sokağa çıkma yasağı uygulaması olacağı için kuaförler ve berberler arefe günü açık olmayacak.

İSTANBUL'DA BERBERLER VE KUAFÖRLER SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Ramazan Bayramı öncesi Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işyerlerinin çalışma saatlerini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıkladı. Yerlikaya'nın çalışma saatleriyle ilgili paylaşımında, "Berber, kuaför, güzellik salonu/merkezi vb. işyerleri belirlenen kurallar çerçevesinde Ramazan Bayramı öncesi, 20.05.2020 Çarşamba ve 21.05.2020 Perşembe günleri Gece saat:02.30'a kadar, 22.05.2020 Cuma günü saat 23.00'a kadar faaliyetlerine devam edebileceklerdir." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Bakanlıktan valiliklere gönderilen genelgede, 11 Mayıs itibarıyla berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi iş yerlerinin faaliyetlerine başlayabilmeleri için Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda alınan kurallar bildirilmişti. Buna göre; berber ve kuaförler saat 09.00 ile 21.00 saatleri arasında faaliyetlerini sokağa çıkma yasağının ardından aynı şekilde devam ettirebilecek.