Gazete Vatan Logo

Ardeşen Emir’e seferber

Ardeşen’de lösemi tedavisi gören Emir Şeremet’e (7) ilik nakli için sosyal medyadan çağrı ile kök hücre bağış kampanyası başlatıldı

Ardeşen Emir’e seferber

Rize’nin Ardeşen ilçesinde öğretmen Murat ve Nevin Şeremet çiftinin oğulları Emir’e 6 ay önce lösemi teşhisi konuldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi gören Emir için yakınları sosyal medya hesabından nakil için ilik bağışında bulunulmasını istedi. Paylaşım üzerine sosyal medyada kök hücre bağış kampanyası başlatıldı. Türk Kızılay’ı Rize Şubesi yetkilileri ile görüşülüp, salı akşamı seyyar otobüsün ilçeye geleceği duyuruldu. Kızılay’ın aracına ulaşan gönüllüler kök hücre ve kan bağışında bulunmak için sıraya girdi. Kampanyada, ilk günde 130 kök hücre, 45 ünite kan bağışı yapıldı, 700 kişi ise sıraya girdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin ile form doldurarak kök hücre ve kan bağışı için gönüllü oldu.

Herkes bağış yapsın

Annesi Nevin Şeremet, “Bağışçı sayısı ne kadar artarsa bizim de ümitlerimiz o kadar artacak” diyerek herkesi bağışçı olmaya davet etti. Emir ise “Biz güçlüyüz, herkes bağış yapsın. Herkes gibi bahçelerde oynamak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan ilçede konuşlandırılan seyyar Türk Kızılay’ı aracına ulaşan gönüllüler kök hücre ve kan bağışlarıyla kampanyaya desteklerini sürdürürken, ilçe sakinleri ise ilk gününde 700 kişinin sıraya girip 130 kök hücre, 45 ünite kan bağışı yaptığı kampanyanın 3 gün daha sürecek olmasından ötürü herkesi bağışta bulunmaya davet etti.