Gazete Vatan Logo

Arda’yla 90’dan vurdu

Brisa’nın markası Lassa, Barcelona sponsorluğu ve Arda Turan’la bilinirliğini katladı. Brisa, şimdi ortağı Bridgestone’la yeni pazarlara açılmayı hedefliyor

Arda’yla 90’dan vurdu

Türkiye’nin lider, Avrupa’nın da 7’nci büyük lastik üreticisi Brisa’nın markası Lassa, dünya pazarlarında hedef büyüttü. Milli futbolcu Arda Turan’ın top koşturduğu FC Barcelona kulübüne 21.6 milyon euroya 4 yıllığına sponsor olan Lassa, ortağı Japon Bridgestone’un dağıtım kanallarındaki gücünü kullanarak daha fazla ülkeye yayılacak.

Gözü yeni ülkelerde

Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, Lassa’nın küresel bir marka haline gelmesi için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, FC Barcelona ile yapılan sponsorluk anlaşmasının bir sıçrama noktası olduğunu, ortakları Bridgestone ile de bunu daha ileriye götürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bugüne kadar Lassa ile 70’e yakın ülkeye girdiklerini, birçoğunda Lassa tabelalı satış noktalarıyla varlık gösterdiklerini belirten Gürçay, “Hedefimiz bundan sonra kısa vadede bugüne kadar aktif olmadığımız coğrafyalara açılmak. Bir yandan Barcelona sponsorluğuyla Avrupa’da yerimizi sağlamlaştırırken, diğer yandan da ortağımız Bridgestone’un dağıtım kanallarını kullanarak yeni ülkelere giriş yapabilmek. Bu konuda Bridgestone ile görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Haberin Devamı

Lassa markası için Barcelona sponsorluğu ve Arda Turan’ın önemli bir fırsat yarattığını belirten Yiğit Gürçay, şunları kaydetti:

Marka imajına katkı “Barcelona sayesinde

özellikle İspanya’dan önemli geri dönüşler almaya başladık. 40’tan fazla tabelalı satış noktamız var. Bu ülkede satış noktalarımızın bulunmadığı yerlerden de bayilik talepleri alıyoruz. Ancak bu sponsorluğun sadece İspanya’da değil Lassa’nın aktif olduğu bütün pazarlarda marka bilinirliğini ve imajını güçlendirmesini hedefliyoruz.”

70 ülkede Lassa tabelası

Lassa markasının 2015 yılı sonu itibariyle, aralarında Avustralya’nın da bulunduğu 70’e yakın ülkede 130’dan fazla tabelalı satış noktasıyla satıldığının altını çizen Yiğit Gürçay, geçen yıl Lassa markasının adetsel olarak ihracatının yüzde 5 artış gösterdiğini sözlerine ekledi.

1 milyar izleyici

DÜNYADA maçlarını 1 milyardan fazla kişiye ulaştığı Barcelona’yla anlaşmalarının geniş kapsamlı olduğunu kaydeden Yiğit Gürçay, “Futbolun dışında Barcelona’nın basketbol, hentbol, salon hokeyi ve futsal takımlarının da sponsoruyuz” diye konuştu.

Haberin Devamı