Gazete Vatan Logo

Arda Türkmen’den günün iftar menüsü! Bugün iftara ne pişirsem? (2 Mayıs 2020)

Usta şef Arda Türkmen ramazan boyunca Kanal D ekranlarında sevilen tariflerini izleyenleriyle paylaşıyor. Arda’nın Ramazan Mutfağı’nın yeni bölümünde ünlü şef Arda Türkmen birbirinden lezzetli ve farklı yemek tariflerini izleyenleri için yapıyor. Bugünkü iftar menüsünde pastırmalı tarhana çorbası, patlıcanlı sarma köfte tarifi ve son olarak da tahin pekmezli kek tarifi yer alıyor. İftara ne yapsam, iftarda ne pişirsem diyor farklı iftar yemek tarifleri arıyorsanız Arda Türkmen’in iftar menüsü tam size göre. İşte pastırmalı tarhana çorbası, patlıcanlı sarma köfte ve tahin pekmezli kek tarifleri ve yapılışları…

Arda Türkmen’den günün iftar menüsü! Bugün iftara ne pişirsem? (2 Mayıs 2020)

Hafif yemekler, zeytinyağlılar, tatlılar, et yemekleri, çorbalar, salatalar, atıştırmalıklar ve ana yemek tarifleri usta şef Arda Türkmen'in kendine has üslubu ve sunum tarzı ile izleyenleri ile buluşuyor. Arda Türkmen ramazan sofraları için birbirinden lezzetli ve farklı tariflerini Kanal D ekranlarında yapıyor. İftara ne yapsam, iftarda ne pişirsem diyor farklı iftar yemek tarifleri arıyorsanız işte Arda Türkmen’in pastırmalı tarhana çorbası, patlıcanlı sarma köfte ve tahin pekmezli kek tarifleri ve yapılışları…

ARDA TÜRKMEN’DEN GÜNÜN İFTAR MENÜSÜ

PASTIRMALI TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

Tarhanayı ıslatmak için;

3 yemek kaşığı toz tarhana

1 tutam nane

1 su bardağı su

Çorba için;

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

7 – 8 dilim pastırma

5 su bardağı su

PASTIRMALI TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI

1 su bardağı suda, tarhana ve kuru naneyi en az 1 saat bekletin. Bir çorba tenceresinde tereyağı, domates salçasını hafif karıştırın ardından su ve tarhanaları ilave edip tuz ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakın, kısık ateşte kapağı kapalı 5 – 10 dakika pişirin ve ateşten alın. Pastırmaları küp küp doğrayın yağsız bir tavada soteleyerek renk verin. Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine pastırmaları ekleyerek servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

PATLICANLI SARMA KÖFTE TARİFİ

Malzemeler;

750 gr. dana kıyma

1 adet orta boy soğan – rende

1 adet yumurta

1 su bardağı ekmek kırıntısı

Tuz

Karabiber

Kimyon

Yenibahar

İçi için;

2 adet kemer patlıcanı – közlenmiş

Beşamel Sos için;

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

Tuz

Beyaz biber

Muskat

Üzeri için;

Kaşar peyniri

PATLICANLI SARMA KÖFTE YAPILIŞI

Köfte için olan tüm malzemeleri bir kapta iyice yoğurun. Ardından iki yağlı kağıt arasına alıp yaklaşık 1 santim kalınlığında açın.

Közlenmiş patlıcanları ezin tuz karabiber ile tatlandırın ve köftenin uç kısmına yayıp harcı rulo yapın ve yağlı kağıt ile iyice sarın fırına vermeden önce akıllı folyo ile tekrar sarın ve fırın kabına yerleştirip 190 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Köfteyi fırından çıkartın folyo ve yağlı kağıtları da çıkartıp üstü açık şekilde yeniden fırına verin ve 10 dakika kadar daha pişirin.

Haberin Devamı

Beşamel sos için; bir sos tenceresinde önce yağı eritin ardından unu ekleyin ve renk alana kadar kavurun yavaşça ve sürekli karıştırarak sütü ekleyin sos kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp muskat, tuz ve beyaz biber ile lezzetlendirin.

Köfte fırından çıkınca üzerine beşamel sosu iyice yayın, son olarak rende kaşar peyniri ile köfteyi kaplayıp peynir eriyene kadar fırınlayın.

TAHİN PEKMEZLİ KEK TARİFİ

Malzemeler;

4 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı süt

3 su bardağı un

1 paket vanilya

2 paket kabartma tozu

1 avuç ceviz

½ su bardağı tahin

½ su bardağı üzüm pekmezi

Üzeri için;

2 yemek kaşığı tahin

3 yemek kaşığı üzüm pekmezi

1 yemek kaşığı süt

1 avuç ceviz – ince doğranmış

TAHİN PEKMEZLİ KEK YAPILIŞI

Bir karıştırma kabında toz şeker ve yumurtayı toz şeker iyice eriyip kabarana kadar çırpın. Üzerine ayçiçek yağı ve sütü ilave edip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek çırptığınız karışıma ilave edip spatula yardımı ile dışardan içeri doğru yavaşça karıştırın.

Haberin Devamı

Ayrı bir karıştırma kabına hazırladığınız kek harcından 1 su bardağı ayırın. İçerisine tahin, pekmez ve ince kıyılmış cevizi ekleyip, karıştırın. Ortası delikli kek kalıbınızın içini iyice yağlayın ve kek harcını içerisine koyun. Ardından ayırdığınız tahin pekmezli kek harcını kek kalıbınıza ilave edin.

Bir çubuk yardımıyla tahinli karışımı, sade olan karışıma karıştırın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika pişirin. Pişen kekinizi bir telin üzerine alıp soğumaya bırakın. Bir karıştırma kabında tahin, pekmez ve sütü karıştırarak hafif akışkan bir kıvam elde edin. Ardından hafif soğuyan keki servis edeceğiniz tabağa alın ve hazırladığınız tahin pekmezli karışımı üzerine gezdirin. İnce kıyılmış cevizle süsleyerek servis edin.

TARİFLERİN VİDEOLARI İÇİN TIKLAYIN