Gazete Vatan Logo

Arda Türkmen'den 19. gün iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem? 12 Mayıs Salı iftar menüsü

Arda Türkmen'in sunduğu Arda'nın Ramazan Mutfağı'nın 12 Mayıs Salı günü, Ramazan'da 19. gün iftar menüsü ile Kanal D ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor. Arda Türkmen bugünkü iftar sofrasına sebze çorbası, küçük pideler ve cevizli hurmalı sarma tarifi hazırladı. Bugün iftara ne yapsak, iftarda ne yesek diyorsanız Arda’nın Ramazan Mutfağı İftar Menüsü'ne mutlaka göz atın. Peki, sebze çorbası, küçük pideler ve cevizli hurmalı sarma tarifi nasıl yapılır? İşte Arda Türkmen'den sebze çorbası, küçük pideler ve cevizli hurmalı sarma tarifleri ve yapılışı…

Arda Türkmen'den 19. gün iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem? 12 Mayıs Salı iftar menüsü

Arda Türkmen Ramazan sofraları için 19. gün iftar menüsü önerileri ile Kanal D ekranlarına geliyor. Hafif yemekler, zeytinyağlılar, tatlılar, et yemekleri, çorbalar, salatalar, atıştırmalıklar ve ana yemek tarifleri Arda Türkmen'in kendine has üslubu ve sunum tarzı ile izleyenleri ile buluşuyor. İftara ne yapsak diyorsanız Arda’nın Ramazan Mutfağı 12 Mayıs Salı iftar menüsü tam size göre. Arda Türkmen'in 19. gün iftar menüsünde sebze çorbası, küçük pideler ve cevizli hurmalı sarma tarifi bulunuyor. İşte iftar vakti için sebze çorbası, küçük pideler ve cevizli hurmalı sarma tarifi yapılışı…

SEBZE ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan – yemeklik doğranmış

1 adet kabak

1 adet havuç

1 adet patates

2 dal kereviz sapı

1 avuç ıspanak yaprağı

200 ml. krema

3 adet kakule – dövülmüş

5 su bardağı tavuk suyu

Tuz

Beyaz Biber

SEBZE ÇORBASI YAPILIŞI

Çorba tenceresine zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Ardından yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun. Diğer tüm sebzeleri küp küp doğrayın ve tencerenin içine ilave edip kavurun, tuz karabiber ile baharatlandırın ve suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra çorbayı blenderden geçirin. Krema ve dövülmüş kakule tohumlarını ekleyip pişirin.

Haberin Devamı

KÜÇÜK PİDELER TARİFİ

Hamuru için malzemeler;

4,5 - 5 su bardağı un

20 gr. yaş maya ya da 8 gr. kuru maya

1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt

1 + 1/4 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tutam tuz

İç harç için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gr. kıyma

1 adet soğan

6 adet sivri biber

1 adet domates

1 parmak sucuk - küçük küp küp doğranmış

4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

KÜÇÜK PİDELER YAPILIŞI

Hamur için olan tüm malzemeleri yoğurun ve hamuru 1 saat kadar mayalandırın. Sürenin sonunda havasını alıp yarım saat kadar daha ikinci mayalandırmasını yapın.

Tüm sebzeleri küçük küp doğrayın. Kıymayla birleştirip, tamamen birbirlerinin içine geçecek şekilde karıştırın.

Hamurdan iri parçalar koparıp bezeler yapın. Her bir bezeyi unlanmış tezgahta açıp içlerine hazırladığınız harçlardan koyup kenarlarını hafif üstlerine gelecek şekilde kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Haberin Devamı

CEVİZLİ HURMALI SARMA TARİFİ

Malzemeler;

10 adet baklava yufkası

150 gr. tereyağı – erimiş

İç Harcı için;

500 gr. hurma

3 yemek kaşığı tereyağı – erimiş

2 su bardağı ceviz – ince kıyılmış

4 adet kakule

1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için;

1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 – 2 damla limon suyu

Servis için;

50 gr. kaymak

Toz antep fıstığı

CEVİZLİ HURMALI SARMA YAPILIŞI

İç harcı için hurmaların iç çekirdeklerini çıkartın, hafif parçalı kalacak şekilde bir mutfak robotundan çekin. Kakuleyi havanda döverek ezin. Ardından hurmaları bir karıştırma kabına alın. Dövülmüş ceviz, erimiş tereyağı, kakule ve tarçın ilave ederek bir blender yardımıyla çekin ve uzun silindirler oluşturun.

Baklava yufkasını yağlayın ve silindir şeklindeki iç harcı yerleştirip rulolar yapın. 4 parmak uzunluğunda dilimler keserek tepsinize yerleştirin ve üzerlerini de tereyağı ile yağlayın. 180derece fırında 25-30 dakika baklava hamuru kızarıncaya kadar pişirin.

Haberin Devamı

Bu arada bir sos tenceresinde şeker ve suyu kaynatarak bir şerbet oluşturun. Kaynayan şerbeti ocaktan aldıktan sonra bir iki damla limon sıkıp soğumaya bırakın.

Pişen hurmalı sarmaları fırından alın. Sıcak olan tatlıya soğuk şerbet dökerek tamamlayın ve soğumaya bırakın, tatlınızı kaymak ile servis edin.

Kaçıranlar için;

ARDA'NIN RAMAZAN MUTFAĞI VİDEOLARI İÇİN TIKLAYIN