Gazete Vatan Logo

Arçelik atakta

Beko ve Grundig’le IFA’da gövde gösterisi yapan Arçelik, gözünü Avustralya ve Güney Asya’ya dikti

Berlin’deki IFA fuarına Grundig ve Beko markalarıyla katılan Arçelik’in Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük, 2010’da 7 milyar TL olan cirolarının yüzde 51’inin uluslararası pazardan sağlandığını söyledi. Karabük, “Uluslararası satışlarımızın büyük kısmını Beko ile yapıyoruz. Güney Afrika’da Defy’yi aldık. Şimdi radarımızda Güneydoğu Asya ve Avustralya var. Satın alma fırsatı yoksa stratejik ortaklıklar yapabiliriz” dedi.

ARÇELİK, Berlin’deki IFA fuarına Grundig ve Beko markalarıyla katılarak yeni ürünlerini tanıttı. Fuara ilk kez katılan Beko, 1.200 metrekarelik standında 100 çeşit yemek tarifi veren ankastre fırından hayvan tüylerini temizleyen çamaşır makinalarına, dünyanın en az su harcayan bulaşık makinasından tek dokunuşla soğutucuyu derin dondurucuya dönüştüren buzdolabına yeni ürünlerini sergiledi. Pazar payına göre Avrupa’nın en büyük 3’üncü markası olan Beko’nun yeni ürünleriyle fuara damgasını vurduğunu söyleyen Arçelik A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük, Arçelik’in 2010’da 7 milyar TL olarak gerçekleşen cirosunun yüzde 51’inin uluslararası pazardan sağlandığını söyledi.

2011’in ilk yarısında Beko’nun Batı Avrupa’da pazar payını en çok arttıran marka olduğunu kaydeden Karabük, “Uluslararası satışlarımızın en büyük kısmını uluslararası pazarlardaki ana markamız Beko ile gerçekleştiriyoruz. 100’den fazla ülkede faaliyetimiz var. 18 ülkede satış ve pazarlama ağımız bulunuyor. Güney Afrika’da Defy’yi aldıktan sonra şimdi radarımızda Güneydoğu Asya ve Avustralya var” dedi. Karabük söyle devam etti: “Yeni pazarlarda olmanın doğru modeli neyse onun peşinde oluruz. Üretim de olabilir, tesis satın alma da olabilir. Satın alma gibi bir fırsat önümüze çıkmazsa da stratejik ortaklıklar düşünebilir ya da kendimiz bir şirket açabiliriz. Dünyanın her yerine Beko markasını açacağız”.

Arçelik A.Ş.’nin her iki markasıyla en yeni teknoloji ürünlerini fuarda sergilediğine de değinen Karabük, Beko’nun bu sene fuarda ‘IFA Ev Aletleri’ segmentinde temsil edildiğini anlattı. Karabük, “Kullanıcılarımızla bağımızı kuran ve sürekli geliştiren akıllı ürünlerimizin yanı sıra basketbol ve internet bazlı oyunlarla özellikle gençlerle olan iletişimimizi en üst seviyeye çıkarmayı hedefledik” dedi.

Dijital yemek kitabı var

Bu yıl IFA’da pişiriciler, yıkayıcılar, kurutucular ve soğutucularda akıllı çözümler sunan öncü Beko ürünlerle çok iddialı olduklarını belirten Karabük, bu ürünlerden birinin önceden programlanmış 80’in üzerinde tarif içeren dijital yemek kitabı ile yemek pişirmeyi eğlenceye dönüştüren Beko Smart Oven (Akıllı Fırın) olduğunu söyledi. Karabük, dokunmatik ekran, 12 farklı pişirme ayarı ile en optimum pişirme ayarının yapılabildiği, kapağındaki nano kaplama teknolojisiyle fırın temizliğini kolaylaştırdığını kaydetti.

Hayvan tüylerine özel program Çin’e gidiyor

TÜLİN Karabük, 2008 yılında geliştirdikleri ve evcil hayvan tüylerini temizleyen programı olan çamaşır makinesiyle Çin pazarına gireceklerini belirtti. Karabük, “Doğu Avrupa ülkelerinde evcil hayvan besleyen çok. Biz de 2008 yılında çamaşır makinasına hayvan tüyleri için özel bir program koyduk. İlk kez Romanya’da pazara sunduk. Ardından Polonya ve Rusya pazarına girdik. Bu yıl Çin pazarına girmek için araştırmalarımızı sürdürüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Almanya’da her 6 evden birine Grundig girdi

Alman Futbol Ligi Bundesliga’nın resmi teknoloji partneri Grundig, fuara ‘You’ll never watch alone’ (Asla tek başına izlemeyeceksin!) konseptiyle katıldı.

Almanya’da Bundesliga’nın sponsoru olan standında gün boyu Bundesliga maç yayını yapılıyor. Grundig Intermedia GmbH Genel Müdürü Murat Şahin, Grundig’in Almanya’da 2009 yılından bu yana tüm satış kanallarında önemli bir gelişme kaydettiğini ifade etti.

Genel Müdür Murat Şahin, “Geçen yıl, yalnızca Almanya’da 7 milyon adet Grundig ürününü satıldı. Bir başka deyişle, Almanya’daki her 6 haneden biri bir Grundig ürünü satın aldı. Bu oran kalite ve çevre bilinci yüksek olan Alman tüketicilerinin Grundig markasına karşı olumlu tavrını göstermektedir. Özellikle televizyon grubunda, Grundig 2010 yılında Almanya’da en yüksek ikinci büyüme oranını gösteren marka olmayı başardı. 2011 yılının ilk yarısında da pazardan çok daha yüksek oranda büyüyerek pazar payı kazanmaya devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

ALMANYA BASKETBOL LİGİ’NİN SPONSORU

Beko Standında ziyaretçiler farklı saatlerde pişen ‘Dünya Mutfaklarından Farklı Lezzetler’i tadabiliyor ve eğlenceli Beko Basketbol Oyunları ile hoşça vakit geçirip, hediyeler kazanabiliyor. Standın en güzel sürprizi ise ziyaretçilerin Beko’nun sponsorluğunda oynanan Beko Almanya basketbol liginin yıldız takımlarından Alba Berlin oyuncuları ile tanışma şansını da yakalayabilmesi oluyor.

Yeni Mac mini’ler herkesi şaşırtacak

APPLE, yeni nesil Intel Core işlemciler, grafik kalitesi, yüksek hızlı Thunderbolt I/O teknolojisi ve dünyanın en gelişmiş işletim sistemi Lion ile güçlendirdiği Mac mini modellerini tanıttı. Önceki modellere göre işlemci hızını ve grafik performansını ikiye katlayan yeni Mac mini, şık alüminyum kasası ile derli toplu bir görünüm ve verimli bir kullanım kapasitesi sunuyor. 599 dolardan başlayan fiyatlarla tüm Apple Store’larda vitrine çıkan Mac mini bilgisayarlar, 20 santimetrekarelik alanı ve 3.5 santimlik yüksekliği ile çok az yer kaplıyor. Optik diskin bulunmadığı tasarımda Mac mini diğer PC veya Mac modellerin disk sürücülerine erişebildiği gibi MacBook Air SuperDrive ile birlikte de çalışabiliyor.

Sony NEX-5N iddialı geliyor

SONY’NİN yeni NEX-5N modeli, odaklanma ve çekme arasındaki süresi ve hızlı ve hassas otomatik odaklamada dünyanın en iyisi olarak nitelendiriliyor. Sahip olduğu etkin 16.1 megapiksellik Exmor APS HD CMOS sensörü ve yeni BIONZ işlemcisi, ISO 25600 seviyelerindeki yüksek duyarlılığa olanak tanıyor. 50p/25p ile Full HD Film, elle odaklama, tam P/A/S/M pozlama kontrolü ve iyileştirilmiş ses özellikleri ile öne çıkan NEX-5N’nin eğilebilen 7.5 cm’lik Xtra Fine LCD dokunmatik ekranı ve kullanımı kolay Photo Creativity ara yüzü de çok ayrıcalıklı. Hız Öncelikli Sürekli Mod’da saniyede 10 kareye kadar sürekli çekim yapabiliyor.

Samsung her açıdan çekim yapıyor

IFA’DA yeni ürünleriyle dikkat çeken Samsung’un yeni kamerası MV800, her açıdan fotoğraf çekme imkanı sunuyor. 3.0 inç ekranı olan kamera, düşük açılarda bile kaliteli çekim fırsatı sunuyor. 5x optik zoom, 26 mm lens, tek dokunuşla kullanım, akıllı filtreyle fotoğrafları animasyon film formatına veya karikatüre çevirme, resme başka bir resim ekleme, hareket halindeyken görüntüyü düzenleme ve HD kayıt imkanı 16.1 megapiksellik cihazın özellikleri arasında.

Mobee Nett 7” T 1200 tablet 399 lira

MOBEE’NİN yeni tablet modeli, 3D desteği ve hızı ile özellikle oyun meraklılarının ilgisini çekiyor. Android 2.3 sürümünü kullanan ve kapasitif dokunmatik 7 inç ekrana sahip ilk tablet olan Mobee Nett Tablet 7 inç T 1200, Turkcell Flagship mağazalarında satışa sunulmaya başlandı. KDV dahil 399 TL’lik özel fiyatıyla satılan tablet, kılıf hediyesi ve Turkcell 3G VINN desteği ile kullanıcılara ulaşıyor. “Android 2.3 Ginger Bread” sürümünü kullanan ilk tablet olan Mobee Nett, 1.2 GHz işlemcisiyle en hızlı tablet olma özelliğine de sahip. Bu hızıyla tablet, tüm fonksiyonları rahatlıkla kullanmayı sağlamanın yanı sıra oyun oynamayı çok zevkli hale getiriyor. 3D ve video desteği sayesinde de 3D oyunlar oynanabiliyor.

Nokia’dan uygun fiyata akıllı ‘cep’ler

NOKIA, en son akıllı telefonlarını uygun fiyat aralığı pazarında öncü bir inovasyona imza atan Symbian Belle güncellemesiyle sunuyor. Nokia 700, Nokia 701 ve Nokia 600, Symbian akıllı telefonlardaki mevcut tasarım, özellik ve fonksiyon aralığını genişletiyor. Nokia 700, Nokia’nın en küçük akıllı telefonu. 50 santimetreküplük hacmi, 96 gram ağırlığı var. Nokia 701, 3.5 inçlik ClearBlack ekranıyla dünyanın en parlak ekranına sahip. Nokia 600’ün kulaklık olmadan radyo dinleme olanağı sağlayan dahili FM radyo anteni ve herhangi bir FM radyosuna yayın yapma olanağı sağlayan FM vericisi bulunuyor. Vergiler hariç, Nokia 600 telefon 180 euro, Nokia 700, 270 euro, Nokia 701 290 euro.

HTC’den iki yeni model

HTC, iki yeni Windows Phone cihazını IFA’da tanıttı. Yeni cihazlardan HTC Titan 1.5 GHz’lik tek çekirdekli işlemci, 8 megapiksel, 28 mm lensli, çift LED flaşlı, 720p HD video kayıt yetenekli arka kamera ve arkadan aydınlatmalı sensör gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. 3.8 inç ekranlı HTC Radar’da ise 5 megapiksel arkadan aydınlatmalı sensörlü arka kamera var. Bu kamera 720p HD video kayıt özelliğine sahip. Cihazın ön tarafında da VGA çözünürlüklü kamera bulunuyor.

Lenovo’dan en uygun fiyatlı tablet

LENOVO’NUN 7 inçlik İdepad A1 modeli, çok uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Android 2.3 işletim sistemine,7 inç LED arka aydınlatmalı dokunmatik ekrana, 1GHz OMAP 3622 tek çekirdekli işlemciye, 512MB RAM’e, 3 megapiksel arka/VGA ön kameraya, WiFi, Bluetooth, GPS bağlantılarına ve 7 saat kullanım ömrü sunan batarya ya sahip olan İdeapad A1 tabletin 8 GB’lık modeli 199, 16 GB!lık 249,32 G B’lık modeli 299 dolardan satışa sunulacak.

Haberin Devamı