Gazete Vatan Logo

Arbel Gıda’nın sahiplerine PKK davası

Türkiye’nin en büyük 500 şirketi listesinde yer alan Arbel Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, yönetim kurulu üyesi kardeşi Hasan Arslan ve şirket yöneticisi Bilal Kayar hakkında “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” ve “Nitelikli yağmaya teşebbüs” suçlarından 15 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Arbel Gıda’nın sahiplerine PKK davası

Makbuzlar ortaya çıktı

Mersin Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianamede, Mersin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğüne PKK faaliyetlerinden sorumlu büro amiri olarak görevlendirilen M.U.H.’nin ifadesine yer verildi. Polis memuru ifadesinde, “2008 yılı Mayıs ayında PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki üst düzey yöneticileri tarafından terör örgütü adına Mersin’de bazı kişilere gönderilen vergilendirme notları bulunmuştu. Örgütün kuryesi Süleyman Yeşil’in evini aradığımızda Mahmut Arslan isimli bir kişiye yazılmış ve terör örgütü yöneticisi Bahoz Erdal imzalı bir belge bulundu. Belgede Mahmut Arslan’dan örgüte 250 bin dolar para göndermesi isteniyor ve 2004 yılındaki yardımdan dolayı da teşekkür ediliyordu. Ayrıca Abdullah Ateş isimli kişinin üzerinde yapılan aramada da Arslan adına düzenlenmiş HPG mührü basılı 70 bin TL meblağlı yardım makbuzu isimli doküman ele geçirildi” dedi.

Arslan’dan transfer

İddianamede şüpheli Mahmut Arslan’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Arbel Firması hesaplarından, akraba oldukları anlaşılsa da aralarında hukuki ve ticari bir ilişki bulunmayan ve yapılan soruşturma sonunda örgütle bağlantısı ortaya çıkarılan Davut Demirkale isimli şahsa 3 milyon 349 bin Amerikan doları tutarında para havalesi yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

PKK’yla tehdit ettiler

İşadamı Necat Gülseven’in de avukatı aracılığıyla savcılığa şikayette bulunduğu anlatıldı. Gülseven ile Mahmut Arslan arasında ticari ilişki bulunduğu, Arslan’ın borcundan kurtulmak için PKK’dan yardım alarak tehdit ettiği bilgisi yer aldı.