Gazete Vatan Logo

Araplardan Türkiye'ye destek

Hollanda'nın tavrından dolayı Araplar da Türkiye'ye destek için Twitter'dan hashtag açtılar

Araplardan Türkiye'ye destek

Bir grup Arap aktivistin, Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik skandal tavrına karşı Türkiye'ye destek olmak amacıyla Twitter'da "#Türkiye ile dayanışan Arap" başlıklı bir hashtag açtığı bildirildi. "Hashtag" özellikle Körfez ülkeleri tarafından yoğun ilgi gördü. Katar'da iktidar ailesinin şeyhlerinden biri olan Faysal bin Casim Al Sani, "#Türkiye ile dayanışan Arap" hashtag'ı üzerinden Twitter'da yaptığı açıklamada, "Ben Avrupa'nın barbarlığına karşı Türkiye ile dayanışma içinde olan bir Arap'ım. Türk halkı kendi rejimini seçme ve dünyadan da seçimlerine saygı duyulmasını bekleme hakkına sahiptir. Türkiye'nin geleceğinden çok umutluyum." ifadelerini kullandı.

Eski Bahreynli milletvekili Halid Ebu Ammar ise "Türkiye'yi İslam düşmanı Avrupa'nın kucağına atmak amacıyla gerçekleştirilen ancak Allah'ın izniyle başarısız olacak bu saldırıya karşı Türkiye ile dayanışma içindeyim." ifadelerine yer verdi.

Hashtag'a destek verenlerden Suudi Arabistanlı Abdullah el-Gamidi, "Haçlı saldırısına karşı Türkiye'nin yanındayız.", Kuveytli Abdullah el-Bilaci, "Türk halkı kimsenin baskısı altında kalmadan kendi geleceğini belirleme hakkına sahiptir. Bizim de üzerimize düşen '11 Eylül' yasa tasarısında bize destek olan Türkiye'ye destek olmaktır.", Suudi Arabistanlı Ahmed el-Yahya, "Siyasi, ekonomik ve medeniyet açısından başarılı Müslüman ülke Türkiye, Avrupalıların boğazındaki düğüm oldu. Bu nedenle her vesileyle onunla savaşıyorlar." ifadeleriyle tavırlarını ortaya koydu.

Haberin Devamı