Gazete Vatan Logo

Araplar Ordu’da 50 milyon dolarlık gayrimenkul aldı

ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kente gelen Arapların 50 milyon dolarlık gayrimenkul satın aldığını, Çambaşı ve Perşembe yaylasına da tatil köyü yapmaya talip olduklarını söyledi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu son yıllarda yaptıkları etkin tanıtım çalışmalarıyla Arap turist ve yatırımcıların dikkatini çektiklerini dile getirdi. Geçen yıl kenti ziyaret eden yaklaşık 15 bin Arap turistin 8 binin konakladığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, bu yıl ise şu ana kadar 30 bine yakın Arap turistin bölgeye geldiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu şöyle konuştu: "Suudi arabistan, Katar, Kuveyt, Umman, Lübnan, Mısır ve Fas’a kadar uzanan bir çok medya kuruluşunun temsilcilerini burada ağırladık. Arapların uluslararası seyahat dergileri ve TV’lerinde Ordu’yu gezmeye, görmeye değer güzel bir il olarak lanse ettiler. Geçen yıl 8 bin konaklama, 15 bin de gelen vardı. Bu sene 30 bin civarında o bölgeden gelen oldu. Gerek turizm için, gerekse yatırım ve ticaret için gelenlerin sayısında artma yaşandı. Bu yıl Fatsa İlçesi’nde 100’ün üzerinde gayrimenkul aldılar."

DOĞAYLA UYUMLU YATIRIMLAR ÜZERİNDE DURUYORUZ

Mütekabiliyet Yasası’nın çıkmasıyla birlikte Arapların kente akın ettiğini, il genelinde 50 milyon dolar civarında gayrimenkul satın aldıklarını anlatan Vali Balkanlıoğlu, Arap yatırımcıların en gözde yaylalardan olan bin 850 rakımlı Çambaşı yaylası, bin 500 rakımlı Aybastı Perşembe yaylasında tatil köyü yapmak istediğini söyledi. Yaylalarda mera ve mülkiyet sorunu nedeniyle bu yatırımların henüz gerçekleştirilemediğini belirten Vali Balkanlıoğlu turizm yatırımı yapılırken güzellikleri yok etmeden doğayla uyum halinde yatırımlar üzerinde duracaklarını vurguladı. Başka illerin yaylalarda aşırı yapılaşmayla düştüğü hatalara düşmeden çevreye önem vereceklerine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu şöyle devam etti: "Biz onlardan ders aldığımız için, yapacağımız her türlü turizm yatırımında bu güzellikleri yok etmeden, doğayla uyum halinde yatırımlar üzerinde duruyoruz, o konuda müsaadeler verilmesi için çabalıyoruz."

Haberin Devamı