Gazete Vatan Logo

Arapça konuştuğu için uçaktan kovuldu

Müslüman Amerikalı Youtube ünlüleri Adam Saleh ve Slim Albaher, Londra’dan New York’a gitmek için bindikleri uçaktan kovuldu. Saleh ve arkadaşı gerekçenin uçakta Arapça konuşmaları olduğunu söyledi. Amerikan havayolu şirketi Delta ise 20’den fazla yolcunun şikâyeti üzerine ikilinin uçaktan çıkartıldığını belirtti.

Arapça konuştuğu için uçaktan kovuldu

İngiltere’den ABD’ye gitmek için Delta Airlines uçağına binen Müslüman Amerikalı Youtube ünlüleri Adam Saleh ve Slim Albaher uçaktan kovuldu. Uçaktan çıkarılırlarken olayı telefonla kaydeden ikili, “Biz uçakta farklı bir dil konuştuk ve şimdi kovuluyoruz. 2016’dayız! Çok teşekkür ederim. Siz ırkçısınız. Gözlerime inanamıyorum” ifadelerini kullandı.

New York doğumlu Youtube ünlüsü Saleh, uçaktan inmek zorunda kaldıktan sonra, önce yeniden güvenlik kontrolünden geçirildiklerini, daha sonra da başka bir uçağa bindirildiklerini duyurdu.

“Uçuş ekibini rahatsız etmeyi amaçladılar”

Delta’dan yapılan açıklamada, Saleh ve Albaher’in “Bağırmak da dâhil olmak üzere provokatif davranış sergiledikleri ve uçuş ekibini rahatsız etmeyi amaçladıkları” ifade edildi. Amerikan havayolu şirketi, 20’den fazla yolcunun şikâyeti üzerine ikilinin uçaktan çıkartıldığını belirtti. Açıklamada “Ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Ayrımcılık suçlamalarını çok ciddiye alıyoruz. Kültürümüz diğerlerine saygıyla davranmayı gerektiriyor” ifadesi de kullanıldı.

Haberin Devamı

Saleh’in Twitter hesabında paylaştığı video, 750 binden fazla hesap tarafından paylaşıldı.

Saleh, Youtube hesabında yayımladığı şaka videolarıyla ünlü. En son videolarından birinde, valiz içinde uçağa girerek Melbourne’den Sydney’e seyahat etmiş gibi yapıyordu.

Uçaklarda İslamofobi

Ağustos ayında Paris’ten Cincinnati’ye gitmek için Delta Airlines uçağına binen bir Müslüman çift, ‘kabin ekibinde rahatsızlık yarattıkları’ gerekçesiyle uçaktan çıkarılmıştı.

Yine Ağustos ayında Londra’dan Napoli’ye giden Easyjet uçağında diğer yolcuların, IŞİD üyesi olmakla suçladığı Britanyalı Müslüman kardeşler, uçaktan inmek zorunda kalmıştı.

2015 Kasımında da New Jersey’deki Newark Liberty Uluslararası Havaalanı’ndan İstanbul’a gitmek isteyen bir Amerikalı Müslüman, Lufthansa uçağından çıkarılmıştı. Sorgulanan yolcu, uçak şirketini İslamofobi’yle suçlamıştı.

Haberin Devamı