Gazete Vatan Logo

Arap Zirvesi’nde ‘arapsaçı’ potu

"Baktım yanımda da Araplar oturuyor, saçları gür manasında dedim. Ne diyeyim adamlara?"

Arap liderlerinin katıldığı Türk Arap Ekonomik Forumu’na Bakan Unakıtan’ın potu damga vurdu. Forumda Unakıtan, “Türkiye’de işler arapsaçına döndü” dedi, sonra hatasını anlayıp, “Bu bir deyim. Arapların saçı gür ya” diyerek ortamı yumuşatmaya çalıştı

Malİye Bakanı Kemal Unakıtan 3. Türk Arap Ekonomik Forumu’nda ’Arapsaçı’ potu kırdı.



İstanbul’da düzenlenen ve 600’e yakın Türk ve Arap işadamı ile Arap ülkelerinden çok sayıda hükümet yetkilisinin katıldığı forumda Unakıtan, Ortadoğu bölgesindeki sorunları kastederek, “Aramızda bir sorun olduğunda kendimiz çözmüyor, başka yerlere havale ediyoruz. Onlar işin içine giriyor. İşler de arapsaçına dönüyor” dedi.




Sözlerinin salonda şaşkınlık yaratması üzerine Unakıtan bu kez de “Arapsaçı bizde bir deyimdir. Arapların saçı gür ya! Gerçi benim saçım yok” diyerek ortamı yumuşatmaya çalıştı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen 3. Türk-Arap Ekonomi Forumu İstanbul Ceylan Otel’de başladı.



Açılış oturumuna, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Arap Cumhuriyeti Başbakanı Mohammed Naji Otri, Filistin Başbakanı Salam Fayyad, Katar Devleti Başkanı Hamad bin Jasim bin Jabir Al-Thani, Somali Cumhuriyeti Başbakanı Hassan Hussein, Irak Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Berham Salih ile çok sayıda Arap ve Türk yetkili katıldı.



Burnunuzun dibindeyiz

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Arap dünyasına seslenerek, “2 trilyon petrol doları birikmiş durumda. Batı, Körfez ülkelerinde cirit atıyor. Ben diyorum ki paranızı batıracak ABD’ye götürmenin alemi var mı? Burnunuzun dibinde Türkiye var. Burada paranız batmadı. Borçları ödememezlik olmadı” diye konuştu.

Haberin Devamı