Gazete Vatan Logo

Arap turist bu yıl ikiye katlanacak

Çarşı, pazar gezmeyi seven ve alışverişte bol para harcayan Arap turistler Türk turizmcilerin gözdesi haline geldi. Türk-Arap İşadamları Derneği (TURAB) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sedat Kutlu, geçen yıl Mersin ve Adana başta olmak üzere Çukurova yöresine 30 bin civarında Arap turist geldiğini belirtirken, “Bu yıl geçen yılın 2 katı Arap turist bekliyoruz” dedi.

Ortadoğu’daki turizm bölgelerinde yaşanan istikrarsızlığın Türkiye’ye olan ilgiyi artırdığına dikkat çeken Kutlu, “Türkiye’nin Arap ülkelerine yakın olması en büyük avantajımız” diye konuştu.

Arap turistlerin ailece tatile çıktığını, çarşı-pazar gezdiğini, Avrupalı turistin ise herşey dahil olarak tatil yaptığını vurgulayan Kutlu, “Yanıbaşımızda, zengin ve ülkemize gelmek için adeta can atan binlerce Arap turist var. Bu potansiyeli mutlaka harekete geçirmeliyiz” açıklamasını yaptı. Daha fazla Arap turist çekmek için Mersin ve Lazkiye’yi kardeş şehir yaptıklarını anlatan Kutlu, “Sırada Mısır İskenderiye, Fas Tanja, Libya Misurata var” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı