Gazete Vatan Logo

Arap müziği, opera, metal hepsinden ilham alıyoruz

Klasik eserlere getirdikleri özgün yorumlarla fenomene dönüşen, dört tutku dolu sesten oluşan Il Divo ile İstanbul konserleri öncesi konuştuk.

Arap müziği, opera, metal hepsinden ilham alıyoruz

II Divo, 4 farklı ulustan 4 farklı sanatçıdan oluşan bir grup. Bu farklılığın müziğinize kattığı şeyler var mı?

Carlos Marin: Tabii ki var. Opera, tekno, Arap, metal gibi pek çok farklı müzik türünün kültürün farklı ezgilerine hakim oluyorsunuz. Bu da müziğinizi zenginleştiriyor ve bizi besliyor.

İlk başlara dönecek olursanız, bu dört harika müzik adamının yolu nasıl kesişti?

Marin: 15 yıl önce özel bir seçmede tanıştık. Dördümüzün bir araya gelmesi iki seneden fazla bir vaktimizi aldı. Grubu kurunca ilk iş olarak Londra’ya gidip ilk albümümüzü kaydettik. Hikayenin devamını zaten herkes biliyor (gülüyor)

Sahnede söyleyeceğiniz şarkılara nasıl karar veriyorsunuz?

Urs Buhler: Tüm grup üyeleri ortaklaşa belirliyoruz aynı zamanda sahne direktörümüz de var. Oldukça basit ve kolay oluyor çünkü gerçekten de bu konuda da herkesin beğenileri ortak ve adil bir seçim yapıyoruz.

Altı yıllık uzun bir aranın ardından 14 Eylül’de Piu Entertainment ile yeniden İstanbul’a geliyorsunuz… Daha önceki gelişinizden aklınızda kalan anılar neler?

Haberin Devamı

Marin: Burada konser verebilmek bizim için bir hayaldi ve gerçekleştiği için çok mutluyuz. Elbette öncelikle muhteşem tarihiniz ve güzel kadınlar… Yeniden geliyor olduğumuz için de çok heyecanlıyız. Çok sıcakkanlı ve coşkulu bir seyirci olduğunu hatırlıyoruz. Sizinle buluşmak için sabırsızlanıyoruz.

Türk şarkıcı veya sanatçılarla ortak çalışmalar yapmak ister misiniz?

Marin: Elbette tanışıp, birlikte çalışmak isteriz. Yeni yeteneklerle, yeni insanlarla tanışmayı hep seviyoruz. Müzik paylaşmak içindir, kendine saklamak için değil.

İstanbul çok eğlenecek

Türk dinleyicisi sizi çok seviyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?

David Miller: Bunu onlara sormanız lazım tabii ama bana göre bizim müziğimizin, onların müzik kültüründen farklı olması, bizi cezbedici kılıyor sanırım.

İstanbullu hayranlarınıza nasıl sürprizler hazırladınız?

Marin: Öncelikle muhteşem bir müzikal ziyafet çekeceğimizi söyleyebilirim. Büyük ve unutulmaz bir eğlence onları bekliyor. Dansçıların, akrobatların ve özel videoların da yer aldığı romantik, dramatik ve duygusal anlar geçireceğiz. Tabii tüm sürprizlerimi söyleyip büyüyü bozmak istemeyiz. Hem yeni hem de eski şarkılarımızdan oluşan güzel bir repertuar hazırladık. Daha fazlasını gelin ve görün..

Haberin Devamı