Gazete Vatan Logo

Aranan kan cebinizde!

Kızılay'ın yetersiz kaldığı yerlerde kan ihtiyacını gidermek için mobilKan Talebi’ uygulaması geliştirildi. Ücretsiz olarak indirilen uygulamayla, acil durumlarda kan bağışında bulunmanızı sağlıyor.

Aranan kan  cebinizde!

Kızılay’ın yeterli gelmediği durumlarda acil kan ihtiyacına yetişmek için ilk olarak 2008 yılında Acilkanlazim.com ismiyle kurulan platformun hikayesini kurucusu Barış Yılmaz şu şekilde anlattı: Kan kanseri olan bir yakınımıza kan bulmaya çalıştığımız sırada çok zorlandık. Acil durumlarda uygun kan bulmanın çok zor bir süreç olduğunu görünce Acilkanlazim.com isimli siteyi kurdum. Kan arayanlar ile gönüllü bağışçıları bir araya getirdiğimiz sitede 3,5 yıl içinde 3 binden fazla gönüllüyle 13 bin kişinin kan ihtiyacı karşılandı.

Ücretsiz olarak indirin

Üye sayısının artmasıyla birlikte bilgilendirmek için gönderilen e-postalarda sorun yaşadık, kısa mesajlar için devlet tarafından ekstra vergiler konulunca projede bir yapılandırma sürecine gitmek istedim. Bağışçı bir firmanın yazılım desteği sağlamasıyla birlikte yaklaşık bir yıl önce ‘Kan Talebi’ uygulamasını geliştirdik. Bu uygulama akıllı telefonlara ücretsiz olarak indiriliyor.

Önce teyit ediliyor

Uygulamayı indirdikten sonra yapılması gereken tek şey bir profil oluşturmak. Burada kan bilgileriniz ve iletişim bilgilerinizi belirttiğiniz takdirde, ihtiyacı olan kişi bağışçılarla iletişime geçebiliyor. Uygulamada herhangi bir suistimal yaşanmaması için gelen kan talebini teyit ettikten sonra duyuran Yılmaz, ‘Bu kazanç sağladığımız bir iş değil. Amacımız insanların duyarlı olması ve hızlı hareket etmek’ dedi.

Haberin Devamı